Connect with us
Publicitate

Eveniment

Reprezentantul unei asociaţii de crescători de animale din Apuseni, trimis în judecată de DNA. Fraudă de 11.000 de lei cu fonduri europene

Publicat

DNA Alba, sediu nou Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au întocmit o sinteză a cauzelor finalizate în luna decembrie 2015, având ca obiecte infracțiuni privind fraundarea fondurilor europene. Prejudiciul total din aceste dosare se ridică la peste 27 de milioane de lei.

Printre persoanele vizate de procurorii DNA se numără un reprezentant al Asociației Crescătorilor de Taurine Mogoș, județul Alba, care ar fi obținut pe nedrept subvenții în sumă totală de 11.544,24 lei, a căror sursă de finanțare provine integral din fonduri europene, respectiv Fondul European de Garantare Agricolă (F.E.G.A.).

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Iosef Munthiu, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 15 iulie 2013, inculpatul Munthiu Iosef, în calitate de reprezentant al Asociației Crescătorilor de Taurine Mogoș, a consemnat (în nume personal și în numele asociației) în cuprinsul a două cereri de plată cu sedii de exploatație fictive, declarând în mod nereal că datele din formularul cererilor de plată sunt reale, complete, corecte și valabile, fapte ce au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de subvenții în sumă totală de 11.544,24 lei, a căror sursă de finanțare provine integral din fonduri europene, respectiv Fondul European de Garantare Agricolă (F.E.G.A.).

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui bun imobil deținut de inculpat, până la concurența sumei de 11.544,24 lei.

În cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Alba s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 11.544,24 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba, cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Printre inculpații trimiși în judecată, în luna decembrie, de către procurorii DNA s-au numărat directori ai unor instituții de invățământ, funcționari publici, primarul și viceprimarul comunei Borca din județul Neamț, administratori și consultanți ai unor firme sau alte persoane fizice. 

Aceștia au fost trimiși în judecată cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

– folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene

– complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene

– fals în declarații

– complicitate la fals intelectual

– folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și agravată

– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată

– fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată

– înșelăciune.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. bula

    marți, 05.01.2016 at 00:20

    Dar primarul de Metes, marele ursalesh, la cati a facut proiecte pe aiurea???la cati credeti?pe masura 141.
    si prejudiciul ar fi de 18 000 ron de proiect facut pe aiurea la pretenasi…cu sau fara comision.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate