Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu SUSPENDARE pentru tentativă de omor. Un bărbat din Cergău și-a lovit unchiul cu o bâtă în cap

Publicat

instanta decizie magistrat justitie

Decizie finală în cazul unei certe în familie care s-a terminat într-o baltă de sânge. Un bărbat de 35 de ani din localitatea Cergău, a fost condamnat pentru tentativă de omor la închisoare cu suspendare. Acesta și-a lovit unchiul de 45 de ani în cap cu o bâtă, bărbatul fiind internat de urgență la spital și supus unei intervenții chirurgicale.

Prima decizie în acest caz a venit în luna octrombrie anului 2018 din partea Tribunalului Alba. Atunci magistrații l-au condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, 120 de zile de muncă în folosul comunității și 1800 de lei amendă pentru tulburarea liniștii publice.

De asemenea, magistrații au dispus un termen de supraveghere de 7 ani, supraveghere realizată de Serviciul de Probațiune Alba.

În urma apelului realizat de către condamnat, la Curtea de Apel Alba Iulia, magistrații au scăzut 3 ani din termenul de supraveghere, urmând ca bărbatul sa fie supravegheat doar pe o perioadă de 4 ani de zile.

Restul deciziei Tribunalului Alba a fost menținută de către magistrații Curții de Apel Alba Iulia.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în urma unui conflict, în data de 25 iunie 2018, trei bărbați, rude între ei, și-au aplicat mai multe lovituri, iar, la un moment dat, G. A. l-a lovit pe vărul său cu un pumn în față, care a căzut inconștient pe stradă, iar apoi l-a lovit cu o bâtă în cap pe unchiul său.

CITEȘTE ȘI: Tânăr din Aiud condamnat la 2 ani de închisoare pentru că a furat două sticle de băutură, usturoi și o plasă de cartofi

În urma loviturii în cap primite de la nepotul său, bărbatul de 45 de ani a suferit leziuni craniere grave care i-au pus viața în pericol, având nevoie de multe zile de îngrijiri medicale.

”În baza art. 396 alin. 2 Cpp condamnă pe inc. R.G.A., (…) la pedeapsa de: – 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor (…), pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, în modalitatea tentativei la omor,(…) – 1800 lei amendă penală (echivalentul a 180 zile-amendă penală ori 10 lei/zi) pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, (…) aplică inculpatului R.G.A.pedeapsa închisorii de 3 ani şi 2 ani  la care adaugă în întregime pedeapsa amenzii de 1800 lei.(…) dispune suspendarea executării pedepsei de 3 ani închisoare sub supraveghere, pe o durată de 7 ani,(…) şi încredinţează supravegherea, Serviciului de Probaţiune Alba. (…) dispune executarea pedepsei amenzii de 1800 lei aplicate inculpatului R. G.A.” se arată în decizia Tribunalului Alba din data de 29.10.2018.

Potrivit unor surse judiciare, a treia persoană implicată în scandal, copilul bărbatului lovit în cap de către inculpat, s-a împăcat cu G. A. și a renunțat la acuzațiile de vătămare corporală.

”În fapt, s-a reţinut că, la data de 24 iunie 2018, R. G. A. i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei persoanei vătămate R.Ş. (jr.), care a căzut pe stradă inconştient, iar apoi a lovit cu o bâtă în cap persoana vătămată R.Ş. (sr.), cauzându-i leziuni traumatice (fractură craniană, hematom extradural drept) care necesită pentru vindecare 45-50 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, şi care i-au pus în primejdie viaţa (…). Persoana vătămată R.Ş. (sr.) a fost internată în spital şi supusă unei intervenţii chirurgicale. Din actele de urmărire penală efectuate în cauză au rezultat probe care conduc la bănuiala rezonabilă că fapta pentru care este cercetat suspectul R. G. A. a fost comisă de către acesta. Faţă de suspectul R. G. A., la data de 26 iuni 2018, a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea de omor în forma tentativei asupra persoanei vătămate R.Ş. (sr.)”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

R. G. A. a fost arestat preventiv în 26 iunie 2018, iar în 10 august a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor.

Prima decizie a venit din partea Tribunalului Alba în data de 29 octombrie 2018, iar decizia finală în data de 9 ianuarie 2019, la Curtea de Apel Alba Iulia.

”În baza art. 421 pct.2 lit.(…) admite apelul declarat de inculpatul R.G. A. împotriva Sentinţei penale nr.162/29.10.2018 pronunţată de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 2009/107/2018. Desfiinţează sentinţa penală atacată sub aspectul duratei termenului de supraveghere, pentru pedeapsa închisorii sub supraveghere de 3 ani aplicată inculpatului prin nr.162/29.10.2018 pronunţată de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 2009/107/2018. ?i, rejudecând cauza în aceste limite: Menține pedepsele aplicate inculpatului prin sentința penală atacată, operațiunea de contopire a acestora. În baza dispozițiilor art. 91 alin.1 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei de 3 ani închisoare pe o durată de 4 ani care constituie termen de supraveghere conform dispozițiilor art. 92 alin.1 Cod penal ?i încredin?ează supravegherea Serviciului de proba?iune Alba. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică , azi data de 9.01.2019” se arată în decizia instanței superioare din Alba Iulia.
 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax