Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Închisoare cu suspendare pentru traficantul de droguri din Întregalde care a cumpărat „cocaină” cu Bitcoin


Publicat

Doi ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității a primit Beniamin Meteșan, tânărul de 21 de ani care a încercat să-și dezvolte o afacere cu droguri în zona Întregalde. Beniamin sau Beleaua, cum se autointitulează, se va afla sub supraveghere timp de trei ani și va trebui să declare schimbările de domiciliu.

VEZI: Povestea unei afaceri cu droguri din Alba. ”Cocaină” cumpărată cu Bitcoin și ofițeri acoperiți pe Facebook

„Condamnă pe inculpatul Meteşan Nicolae Beniamin, …, la pedeapsa de:

– 1 an şi 6 luni închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în modalitatea oferirii fără drept, (…), în modalitatea cultivării fără drept (…), aplică inculpatului Meteşan Nicolae Beniamin pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare la care se adaugă un spor de 6 luni, reprezentând o treime din cuantumul celei de a doua pedepse, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cp. În baza art. 91 alin. 1 Cp dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 3 ani, ce constituie termen de supraveghere pentru condamnat. Pe durata termenului de supraveghere, inc. Meteşan Nicolae Beniamin trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;

Meteşan Nicolae Beniamin nu are dreptul să părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei. Meteşan Nicolae Beniamin va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul primăriei Comunei Stremţ sau în cadrul Primăriei Oraşului Teiuş”, scrie în soluționarea pe scurt.

Tânărul din Întregalde a încercat să se apuce de afaceri cu droguri. A fost interesat mai ales de canabis și cocaină, pe care a achiziționat-o cu Bitcoin. În realitate însă, nici cocaina nu era ce credea el că este, nici recolta de canabis nu i-a prea ieșit, după ce mama sa i-a turnat apă fierbinte peste plante, în schimb a fost prins de DIICOT și BCCO Alba Iulia… pe Facebook. Cu toate acestea, a reușit să producă ”iarbă” în grădina și curtea casei părintești, situate într-un sat din județul Alba, cu semințe cumpărate de pe internet. Mai mult, acesta se consideră unul dintre distribuitorii importanți din zonă, având mai mulți băieți care lucrează pentru el. În viitor, dorește să-și extindă afacerea și pe cocaină, pe care să o aducă din afară. De asemenea, ar vrea să importe canabisul din străinătate, unde este foarte ieftin, după care să-l vândă angro, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Activitate suspendată încă o zi la SPCLEP Alba Iulia, după confirmarea unui caz COVID. Actele, preluate de DPCEP

Publicat

Primăria Alba Iulia a anunțat că nici miercuri nu se lucrează la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor. Activitatea este preluată de Direcția de Evidență Alba.

”Vă informăm că și astăzi, 21.10.2020, activitatea SPCLEP ALBA IULIA este suspendată. Rezervările efectuate la ghișeele de evidență a persoanelor vor fi preluate de DPCEP ALBA”, transmite Primăria.

Reamintim că o angajată a fost depistată pozitiv COVID și s-a făcut testarea celorlalți angajați prin metoda ”pooling”. Rezultatul a fost incert, astfel că se reia testarea individuală a celor 11 angajați.

Activitatea va fi reluată în funcție de rezultatele la testări.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Persoanele cu 4 clase ar putea participa la mai multe categorii de cursuri de formare pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă

Publicat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, intenţionează să modifice legislaţia în domeniul ocupării forţei de muncă astfel încât persoanele cu 4 clase să poată participa la mai multe categorii de cursuri de formare pentru a-şi putea găsi mai uşor un loc de muncă.

Decizia ministrului vine în contextul în care, anul trecut, din aproximativ 170.000 de dosare de ajutor social, în cazul a 2.063 a fost încetată plata, persoanele refuzând un loc de muncă propus în urma procesului de mediere dintre angajaţi şi angajator desfăşurat la nivelul unei agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. În anul 2020 au fost înregistrate 700 dosare încetate, număr mai redus în situaţia pandemiei Covid.

„Am în lucru propunerea de a modifica legislaţia astfel încât persoanele cu 4 clase să poată participa la mai multe categorii de cursuri de formare. Am cerut să mă văd cu aceşti oameni care refuză locul de muncă. Funcţie de concluzii, mă gândesc la noi soluţii de sprijin. Este mult de muncă şi aici”, scrie ministrul, într-o postare pe Facebook.

Violeta Alexandru spune că perioada în care persoana primeşte o indemnizaţie de şomaj trebuie să fie cât mai scurtă, iar oamenii trebuie ajutaţi să îşi găsească cât mai repede un loc de muncă.

„Sunt convinsă că sindicatele care sunt de ani de zile în CA-ul ANOFM mă vor sprijini pentru a avea români activi pe piaţa muncii”, precizează Alexandru.

Ea a arătat că trebuie văzut cât de uşor este să fie găsite anunţurile privind locurile de muncă arătând că sunt români care au revenit în ţară şi cărora ar trebui să le fie uşor să îşi găsească un loc de muncă.

„Din păcate, puţini apelează la AJOFM-uri. Instituţia nu este astăzi un actor important în această piaţă. Ar merita. Voi face şi eu o simulare. Revin”, subliniază ministrul de resort.

Ea aminteşte că refuzul unui loc de muncă sau al participări la cursuri de formare profesională oferite de AJOFM-uri încetează dreptul la ajutor social, iar o nouă cerere de ajutor social se poate transmite după 12 luni.

Potrivit ministrului Muncii, cele mai multe sistări ale plăţilor – plăţi care atrag după sine interzicerea primirii de ajutor social de către aceste persoane apte de muncă pentru următoarele 12 luni – au fost la Dolj (11.070 ajutoare sociale, 6,76% rata şomajului), Botoşani (2960 ajutoare sociale, 2,47% rata şomajului) şi Buzău (9340 ajutoare sociale, 6,46% rata şomajului).

„Sunt însă judeţe în care principiul stabilit în lege nu funcţionează astfel încât oamenii se obişnuiesc să fie dependenţi de ajutorul social şi nu depun eforturi pentru a muncii”, a mai scris Violeta Alexandru.

Aceasta a menţionat că una dintre explicaţiile pentru această situaţie ar fi aceea că procesul de comunicare între instituţiile implicate presupune un schimb greoi de documente: cererile pentru ajutor social se depun la primărie, care declanşează ancheta socială şi stabileşte eligibilitatea pentru acordarea ajutorului social. AJPIS-urile fac plata ajutorului social şi trimit lunar, în format electronic, în termen de 5 zile de la primirea situaţiilor de la primar, la AJOFM şi la ITM lista persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social. În termen de 5 zile, AJOFM şi ITM trimit înapoi la AJPIS situaţia nominală cu persoanele din familiile beneficiare de ajutor social care s-au încadrat în muncă, inclusiv cu cele care au plecat cu contract de muncă în străinătate/au refuzat un loc de muncă oferit/participarea la cursuri de formare profesională.

Pe de altă parte, o altă explicaţie ar fi, în opinia ministrului, faptul că AJOFM-urile nu se străduiesc suficient ca să găsească locuri de muncă acestor persoane care, în proporţie de peste 80% au 4 clase.

„Sau se ascund după explicaţia că persoanele nu vin la AJOFM atunci când sunt chemate pentru a li se oferi loc de muncă/cursuri de formare. Nu se încearcă înţelegerea motivului pentru fiecare caz în parte. Şi un om apt dacă îl pierdem de pe piaţa muncii, e grav”, a subliniat Violeta Alexandru.

sursa: Violeta Alexandru, Facebook

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

UDMR si-a desemnat candidați și în Alba pentru alegerile parlamentare. Cine vrea un loc la Senat sau în Camera Deputaților

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

UDMR Alba și-a depus listele pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. 

Pentru un loc la Camera Deputaților s-au înscris în cursă: Ladányi Árpád Csaba, președintele UDMR Alba, Bona
Zsolt-Árpád, Hari Attila-István, Deák-Székely Szilárd Levente, Csegezi Edit-Susana, Farkaș Attila-Giula și Csongvai
Artúr-Edvin.

Pentru Senat pe liste se află: viceprimarul din Aiud, Lőrincz Helga, Fülöp Szabolcs-Simon, Szőcs Ildico și Vincze
Andrei.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

PMP Alba a depus listele pentru Alegerile Parlamentare. Cine vrea un loc de senator sau de deputat

Publicat

Partidul Mișcarea Populară filiala Alba și-a depus listele pentru Alegerile Parlamentare care vor avea loc în luna decembrie. 

La Camera Deputaților lista este deschisă de președintele filialei Alba, Clement Negruț, urmat de Nicoară Gheorghe Alexandru, Bârstan Filofteia, Gînta Vasile, Damian Liviu Rareș, Scurtu Lucia Cosmina și Besoi Laurențiu Marian.

Pentru Senat PMP Alba intră în cursă cu: Florea Emil, Hațegan Marius Adrian, Beldean Ilie Dan și Trîmbițas Petronela Camelia.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate