Connect with us
Publicitate

BLAJ

Incident într-un centru de plasament din Alba: Educatoare bătută și amenințată cu înjunghierea de un tânăr. Ce s-a întâmplat

Publicat

Un tânăr din Alba care locuiește la un centru de tipul familial din Blaj a fost trimis în judecată. Acesta va ajunge în fața magistraților după ce a bătut cu pumnii și picioarele o educatoare.

Mai mult de atât, acesta a amenințat-o, în fața casei că ”va băga un cuțit în ea”. Între timp femeia nu mai lucrează în centrul respectiv. 

Fapta s-a produs în 12 iulie 2022, dar o trimitere în judecată a venit abia la sfârșitul anului 2023. În data de 11 ianuarie 2024 dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Agresiunea comisă de tânăr este descrisă atât de procurori, dar și într-un raport întocmit de comisia de monitorizare a centrelor de plasament.

Din câte se pare, tânărul este același care în 2021 a fost suspect că ar fi violat o fata de 9 ani, în centrul respectiv. Este vorba despre Casa de Tip Familial Blaj – Tiur.

Despre stadiul dosarului care a fost deschis imediat după ce informațiile au ajuns în spațiul public, nu există date.

CITEȘTE ȘI: Anchetă complexă în cazul acuzațiilor de abuz sexual la un centru de plasament din Blaj: Mai multe persoane au fost audiate

Educatoarea centrului de plasament bătută cu pumnii și picioarele de un copil

Fapta pentru care tânărul a fost trimis în judecată au avut loc chiar în centrul de plasament. Acesta a lovit-o cu pumnii în zona capului, iar apoi a prins-o de glezne, a tras-o jos de pe scaun și a lovit-o cu picioarele în coaste.

…în timp ce se afla la sediul centrului de plasament, Casa de Tip Familial pentru Copii cu Dizabilități nr. 4 Tiur- Blaj, i-a aplicat persoanei vătămate (…) mai multe lovituri cu pumnii în zona capului, a prins-o cu mâinile din zona gleznelor si a tras-o de pe scaun, cazând pe jos, unde inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu picioarele în zona coapselor…, se arată în motivare instanței.

A amenințat-o că bagă un cuțit în ea

La o lună de la comiterea faptei, tânărul de 18 ani a amenințat-o că bagă un cuțit în ea, dacă o vede pe stradă. Fapta s-a produs în fața casei în care femeia locuia.

…la data de 17.08.2022, în jurul orei 21:00, în timp ce se afla în fața imobilului de domiciliu al persoanei vătămate spunându-i „când te văd pe stradă, bag cuțitul în tine”, provocându-i acesteia o stare de temere…, au notat magistrații.

Internat de mai multe ori la Psihiatrie

Într-un raport al Consiliului de monitorizare este detaliat cazul tânărului.

Raportul a fost publicat în luna aprilie a anului 2023, pe site-ul comisiei.

Tânărul va fi judecat pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe, dar și pentru amenințare. Momentan dosarul nu a primit un prim termen de judecată. Dosarul va fi judecat pe rolul Judecătoriei Blaj.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax