Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anchetă complexă în cazul acuzațiilor de abuz sexual la un centru de plasament din Blaj: Mai multe persoane au fost audiate

Publicat

agresiune fetita

Ancheta în cazul posibilului abuz sexual la un centru de plasament din Blaj este una complexă și departe de a fi finalizată. Mai exact după ce informațiile au apărut în spațiul public, polițiștii din Alba s-au sesizat din oficiu și au început să cerceteze cazul. 

Potrivit reprezentaților IPJ Alba a fost deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.

Minora a fost dusă la medicină legală pentru a fi consultată de un medic specialist. De asemenea pe tot parcursul zilei au fost făcute o serie de cercetări.

Mai multe persoane au fost anchetate, minora a ajuns la Medicină Legală

Polițiștii au luat declarații de la minoră, de la tânărul de 18 ani – presupusul agresor, declarații a dat și psihologul care a sesizat problema, dar și mai multe cadre didactice de la școala la care este înscrisă minora.

CITEȘTE ȘI: Reacția autorităților la acuzațiile de abuz sexual la un centru de plasament din Blaj: Fetița ar fi arătat prin semne ce a pățit

Potrivit reprezentaților DGASPC, atât fetița dar și tânărul de 18 ani au fost consiliați de un alt psiholog pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat.

Directorul DGASPC Alba a precizat pentru alba24.ro că momentan totul este la nivelul de suspiciune. Însă dacă se va confirma faptul că minora a fost agresată sexual, ancheta se va extinde și asupra angajaților centrului pentru a dacă nu cumva poate fi vorba și despre o neglijență în serviciu.

Context

Un posibil caz de abuz sexual la Centrul de plasament din Blaj a fost făcut public de către președintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vișinel Bălan. Este vorba despre o fetiță de 9 ani care ar fi fost abuzată de un tânăr de 18 ani, în interiorul centrului.

După ce acest caz a fost făcut public, autoritățile în domeniu au început să ancheteze.

Reporterii alba24.ro au încercat să îi contacteze pe reprezentații centrului din Blaj, dar aceștia nu au răspuns la telefon.

Directorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea, a declarat pentru alba24.ro că momentan este vorba despre un presupus abuz și că au făcut o sesizare către poliția din Blaj.

Cazul a fost relatat de psihologul școlii către Vișinel Bălan.

Primele informații

Potrivit surselor alba24.ro, fetița avea în ultima vreme un comportament retras la școală. Profesorii acesteia au observat modificările din comportament și au trimis-o la psihologul școlii.

Psihologul a discutat cu fetița și a reușit să afle ce i se întâmplă. Fata i-ar fi explicat prin semne și gesturi abuzurile la care ar fi supusă.

Mai mult de atât, a doua zi după ce i-a relatat cele întâmplate psihologului, fetița a venit lovită la școală.

CITEȘTE ȘI: Acuzații de abuz sexual, la un centru de plasament din Blaj. O fetiță de 9 ani ar fi victima unui băiat de 18 ani

Contactat de alba24.ro, psihologul școlii nu a vrut să comenteze cazul. A spus scurt că a trimis un mail către autoritățile în domeniu.

”Atingeri nevinovate”

Potrivit postării pe Facebook făcută de Vișinel, în care relatează cele precizate de psihologul unității de învățământ, directorul centrului ar fi spus că sunt atingeri nevinovate.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax