Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Incidentul în care a fost implicat un jurnalist din Alba Iulia a ajuns în atenţia Parchetului. Cercetări pentru purtare abuzivă în cazul poliţistului local

Publicat

politie

Cazul jurnalistului din Alba Iulia agresat de un poliţist local în timp ce făcea fotografii pe spaţiul public din oraş a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătorie. Reprezentanţii IPJ Alba au transmis că plângerea penală înregistrată la Poliţia municipiului a fost declinată în favoarea procurorilor, pentru cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă.

Potrivit IPJ Alba, „în noaptea de 14/15.03.2014, la ora 1.46, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată printr-un apel 112 cu privire la faptul că, la locul producerii unui eveniment rutier, fără victime, ce a avut loc în zona Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, între două persoane, s-a produs un conflict iar apelantul ar fi fost agresat.

Echipajul de poliţie deplasat la faţa locului l-a identificat pe apelant, domnul B.P., jurnalist al Ziarului Unirea iar din primele cercetări efectuate a rezultat că între acesta şi un poliţist local din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia, instituţie ce funcţionează, în conformitate cu Legea 155/2010, în subordinea Primăriei Municipiului Alba Iulia, a avut loc un conflict spontan.

Poliţistul local a fost identificat, în persoana lui M.I.  de 42 de ani, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat că acesta era în timpul programului de lucru, executând împreună cu un alt poliţist local, activităţi de patrulare, în ţinută civilă.

Ulterior, domnul B.P. s-a prezentat la Poliţia Municipiului Alba Iulia unde a depus o plângere penală ce a fost declinată în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în vederea efectuării de cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă”.

Reamintim că Bogdan Presecan, reporter la ziarul Unirea din Alba Iulia, a fost agresat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un bărbat îmbrăcat în haine civile, în timp ce încerca să facă fotografii în urma unui accident auto produs în zona Catedralei Reîntregirii din oraș. Accidentul a fost produs de un tânăr fără permis aflat sub influența băuturilor alcoolice, iar agresorul a fost deranjat de faptul că ziaristul a fotografiat isprăvile tânărului. Agresorul este Ioan Meteș, angajat la Poliția Locală Alba Iulia.

Citeşte şi Jurnalist de la ”Unirea”, agresat de un polițist local. Omul legii s-a enervat că ziaristul a fotografiat un accident provocat de un tânăr fără permis

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax