Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Indemnizaţie lunară pe viaţă, până la 1000 de lei, pentru femeile care au născut mai mulţi copii şi medalie „Mamă eroină”. Proiectul a fost aprobat tacit de Senat

Publicat

familieProiectul de lege prin care mamele cu cel puţin trei copii vor primi o indemnizaţie viageră lunară, pentru toată viaţa, între 630 şi 1000 de lei, respectiv între 30% şi 50% din salariul mediu net pe economie a fost adoptat tacit de Senat. Actul normativ va ajunge la vot final în Camera Deputaţilor.

Indemnizaţia viageră se propune pentru acordare astfel: mamele care au trei copii să primească în fiecare lună indemnizaţie de 30% din salariul mediu net pe economie, cele care au 4 copii – 40% din salariul mediu net, iar mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci – 50%. Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul şi medalia de Mamă – eroină. Acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiţionată de obţinerea unui alt venit şi nu se impozitează.

Vezi şi Indemnizaţia pentru creşterea copilului în 2016. Noutăţi, condiţiile de acordare şi actele necesare

Iniţiatorul motivează cu studii privind reducerea populaţiei în România, până la 16 milioane de locuitori, în 2050.

Acesta are în vedere şi amendamente prin care şi bărbaţii singuri, dar care cresc trei sau mai mulţi copii, să beneficieze de indemnizaţie.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. fdfdfd

    marți, 18.10.2016 at 11:10

    Vom avea deci un procent de 85% de mame eroine de etnie rroma.

    • tiliop

      marți, 18.10.2016 at 22:45

      si care e proplema ei nu sant tot romani sau esti rasist *********

      • dsjh

        miercuri, 19.10.2016 at 20:48

        Nu e asta problema. Problema e ca acei copii, majoritatea ajung niste paria ai societatii. Gandirea pirandelor este asta: „hai sa facem 10 copii ca sa luam bani multi dupa ei, apoi mai vedem noi. Se descurca ei, nu ma intereseaza de educatia lor. Banul sa iasa. Si asa ii trimitem la cersit”. Alea nu au nici o zi muncita in viata lor, ca stau toata ziua la turnat puradei care apoi sa ne faca de ras prin Occident.
        De educatia lor nici nu mai vorbesc. Repetentii scolilor. Asta in cazul in care dau pe la scoala.
        Dar sunt buni ca votanti. Cam asa miroasa legea asta.
        Dam bani la puradei, ca sa voteze apoi cu PSD.
        In schimb ii lasam pe altii sa munceasca 8-10 ore/zi in fabrica pe 1000 Ron /luna. Bani de spitale nu avem. Bani de drumuri nu sunt. Bani de pensii nu sunt. Ne mor copiii prin spitale ca nu sunt medici buni. Bine ca sunt bani pentru pirande cracite.
        Iar tu amice invata sa scrii corect romaneste si apoi baga-te in seama.

  2. Aha

    marți, 18.10.2016 at 22:59

    Pai daca nu sunteti in stare sa faceti copii . Asa ii daca dati banii pe conceptionale si pe placeri . Macar etnia are si placere si copii pe can voi ceilalti paana nu va faceti un aparatment , sau altceva nu faceti nici un copil .

    • Himmler

      joi, 20.10.2016 at 15:04

      pai da, aici e problema, ca etnia traieste pe banii prostilor majoritari, care MUNCESC din greu sa va tina in spate si sa-si cumpere un apartament. Daca v-ar pune la munca, nu v-ar mai arde de f**ut pe bani gratis!

  3. negrici felicia

    joi, 20.10.2016 at 10:06

    de ce se fac discriminari/si cele ce au copii majori au nascut au crescut copii si atunci au patimit nult si ele si copiiii care au crescut cu cheia de gat si cu multe m-ai multe lipsuri.daca dati dati la toate mamele si acelea sunt mame .NU FACETI DISCRIMINARIIII

    • Marinelutza

      duminică, 23.10.2016 at 13:26

      Nu e nicio discriminare! Nu se spune nimic de varsta copiilor! Deci toate mamele, indiferent de varsta, care au nascut 3 sau mai multi copii, vor beneficia de legea asta! Chiar daca copiii sunt acum majori!

  4. Dana

    joi, 20.10.2016 at 11:19

    Nu contează ednia sau clasa socială…
    Să se dea la toate mamele dar să le oblige ca acești copii să termine 10-12 clase ca mai târziu să fie integrați în societate…

  5. Himmler

    joi, 20.10.2016 at 15:03

    Sa se dea acesti bani doar acelor mame care dovedesc ca au un loc de munca stabil si ca in ultimii 5 ani (10,15, in functie de varsta femeii) au MUNCIT LEGAL si au CONTRIBUIT la BUGETUL STATULUI!

    Pe bani nemunciti e usor sa fii orice, de la mama eroina, la patriarh sau senator!!!
    NICI MUNCA FARA PAINE, NICI PAINE FARA MUNCA!!!
    Ne-am saturat sa muncim ca sa tinem in spate niste paraziti!

  6. Sally

    luni, 13.02.2017 at 15:29

    Gandire tipic fascista ala himmler, ce tot ai cu Biserica? Nu iti place Crestinismul, marsh la Mecca

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax