Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Infotrafic: ceața îngreunează circulația mașinilor pe drumurile din Alba și din alte 19 județe. Vizibilitate redusă pe A1 și A10

Publicat

Mașinile circulă cu greutate pe mai multe șosele din țară din cauza ceții dense, avertizează duminică autoritățile. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că duminică dimineață, nu sunt înregistrate evenimente rutiere care să impună restricții de circulație pe autostrăzi sau pe drumurile naționale.

Se circulă cu greutate pe autostrada A1 Sibiu-Deva, între kilometrii 238 și 412, precum și pe autostrada A 10 Sebeș-Turda, tronsonul 0-70.

Șoferii sunt îndemnați să circule cu atenție pe șoselele din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea și Vaslui. Acolo este ceață, iar vizibilitatea în trafic poate să scadă sub 200 de metri.

Vezi și VREMEA până la mijlocul lunii decembrie. Când vin NINSORILE și frigul. Temperaturi în scădere, în următoarele săptămâni

De asemenea, este ceață pe autostrada A2 București-Constanța, între kilometrii 80-160, precum și pe tot tronsonul autostrăzii A4 Ovidiu-Agigea. Totodată, se circulă cu greutate pe autostrada A1 Sibiu-Deva, între kilometrii 238 și 412, precum și pe autostrada A 10 Sebeș-Turda, tronsonul 0-70.

Cod Galben de ceață în Alba

Meteorologii au emis pentru dimineața zilei de duminică, 13 noiembrie, o avertizare meteo de tipul Cod Galben de ceață pentru județul Alba.

Până la ora 13,00 se vor semnala: local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 metri și izolat sub 50 de metri.

Poliția recomandă șoferilor ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie să atragem atenția și pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

  • nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
  • în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax