Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

InfoTrafic: Recomandări de la Poliţia Română pentru şoferi. Cum se conduce în condiţii de ploaie şi vânt puternic, pentru a evita accidentele

Publicat

conducere pe timp de ploaie Având în vedere avertizările meteorologilor privind ploi abundente, precipitaţii mixte şi ninsori, Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteza viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În condiţii de carosabil acoperit cu apă, în urma ploilor torenţiale, în cazul pneurilor de vară, fenomenul de acvaplanare apare mai frecvent decât în cazul celor de iarnă sau „all season”, dată fiind configuraţia acestora.

De asemenea, distanţa de frânare creşte, iar riscul de derapaj în curbe este ridicat. Aşadar, reduceţi viteza pe timp polios, recomandă Poliţia Română.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, este recomandat ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

Totodată, trebuiesc evitate oprirea/ staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor (sau a panourilor publicitare), deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax