Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Înscriere grădiniță și creșă 2024: etapa de reînscrieri a început luni, 20 mai. CALENDAR

Publicat

Înscriere grădiniță și creșă 2024. Luni, 20 mai, a început etapa de reînscrieri la grădiniţe şi creşe, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

În această etapă sunt reînscriși copiii care au frecventat unitatea de învățământ în anul școlar curent și care urmează să o frecventeze și în anul școlar următor, ca urmare a exprimării acestei opțiuni de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, printr-o cerere scrisă.

Citește și Înscrieri la creșă sau grădiniță 2024. Ghid cu detalii pentru părinți de la Ministerul Educației. Documente, calendar, condiții

Pentru unitățile de învățământ care au și grupe de nivel antepreșcolar, în baza continuității, copiii de 3 ani din grupa mare de la creșă pot fi reînscriși în grupa mică de la grădiniță, în limita locurilor disponibile pentru acest nivel de vârstă și în ordinea descrescătoare a vârstei, dacă părinții solicită acest lucru.

În situația în care, prin aplicarea criteriului vârstei, numărul cererilor depășește numărul locurilor disponibile, departajarea se face prin aplicarea criteriilor generale, respectiv specifice de departajare, menționate la art. 6 din Metodologia-cadru de înscriere a copiilor în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 4.018/2024.

Reînscrierile se desfăşoară în perioada 20 şi 24 mai. Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere după finalizarea etapei de reînscrieri va avea loc pe 24 mai, la ora 14:00.

Înscriere grădiniță și creșă 2024: etapa I din cadrul procesului de înscrieri

După finalizarea reînscrierilor, unităţile de învăţământ afişează locurile libere pentru etapa I de înscrieri, care începe pe 27 mai.

Copiii sunt înscriși în această etapă pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor din planul de școlarizare aprobat, după încheierea etapei de reînscrieri.

Calendar etapa I, 27 mai-14 iunie 2024

 • 27-31 mai 2024 (colectarea cererilor)
 • 3-5 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza I – prima opțiune)
 • 6-10 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza a II-a – a doua opțiune)
 • 11-12 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza a III-a – a treia opțiune)

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere rămase după prima etapă de înscrieri va avea loc pe 14 iunie, la ora 14:00.

Etapa a II-a din cadrul procesului de înscrieri

În această etapă se realizează înscrierea copiilor, pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate în noile cereri de înscriere depuse.

Calendar etapa a II-a, 17 iunie-5 iulie 2024:

 • 17-21 iunie 2024 (colectarea cererilor)
 • 24-26 iunie 2024 (procesarea cererilor din faza I – prima opțiune)
 • 27 iunie-1 iulie 2024 (procesarea cererilor din faza a II-a – a doua opțiune)
 • 2-4 iulie 2024 (procesarea cererilor din faza a III-a – a treia opțiune)

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere rămase după a doua etapă de înscrieri va avea loc pe 5 iulie 2024, la ora 14:00.

Înscriere grădiniță și creșă 2024: etapa de ajustări

Etapa de ajustări este programată în perioada 19-29 august 2024.

În această etapă se realizează înscrierea copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape din lipsă de locuri sau din diferite alte motive sau care nu au participat la primele două etape, pe locurile rămase libere în urma derulării celei de-a doua etape a înscrierilor, pe baza unei proceduri specifice elaborate de ISJ/ISMB și pe baza dosarelor depuse de părinți la inspectoratul școlar.

La această etapă au acces următoarele categorii de copii:

 • copiii care au rămas nerepartizați după derularea celor două etape anterioare, cu prioritate cei de 4 ani și de 5 ani;
 • copiii care au solicitat înscrierea în clasa pregătitoare din învățământul primar și nu au fost admiși ca urmare a avizului negativ al CJRAE/CMBRAE;
 • copiii de peste 2 ani care solicită înscrierea în grupa mică din învățământul preșcolar.

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere după etapa de ajustări va avea loc pe 30 august 2024, la ora 14:00.

Introducerea în SIIIR a tuturor copiilor înscriși în anul școlar 2024-2025 în unitățile de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar, repartizarea pe formațiuni de studiu este programată pe 9 septembrie 2024, ora 16:00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax