Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ÎNSCRIERILE la LICEU încep vineri. Ierarhia absolvenților claselor a VIII-a din județul Alba, publicată de Ministerul Educației

elevi

Publicat

elevi liceu Ministerul Educației a publicat joi pe pagina web admitere.edu.ro ierarhia la nivel județean a absolvenților claselor a VIII-a în vederea realizării admiterii acestora în învățământul liceal de stat. VEZI LISTA DIN JUDETUL ALBA. 

Potrivit unui comunicat de presă al MENCS, lista nominală a candidaților pe școală, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, este afișată, de asemenea, în fiecare unitate de învățământ gimnazial.

VEZI: ADMITERE LICEU 2016: Totul despre înscrieri și repartizarea computerizată. Calendar, medii şi număr de locuri

„Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 75%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%)”, precizează MENCS.
În perioada 8-12 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile în fișele de înscriere.

Ministerul Educației recomandă părinților și elevilor să completeze un număr cât mai mare de opțiuni, ordonate cât mai realist. Ulterior, în intervalul 9-13 iulie, fișele de înscriere vor fi validate.
Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2016-2017 este programată pe data de 19 iulie.
Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați are loc între 21 și 29 iulie.
Candidații rămași nerepartizați, din cauza opțiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii, vor fi repartizați în data de 28 iulie. Aceștia își vor depune dosarele la liceele în care au fost admiși în zilele de 28 și 29 iulie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate