Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Inspectoratele de stat în construcţii, desfiinţate. Din ISC Alba va mai rămâne doar un compartiment de inspecţie. Vezi ce spune directorul Sorin Săbăduş

Publicat

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) va fi reorganizat, prin desfiinţarea inspectoratelor judeţene şi crearea a opt direcţii regionale în construcţii. Acestea sunt prevederile unei ordonanţe de urgenţă, aprobată miercuri de Guvern. Reorganizarea presupune reducerea a 125 de posturi, de la 875 la 750, dintre care 60 de posturi de conducere şi 65 de posturi de execuţie, respectiv, în medie, din fiecare judeţ vor fi disponibilizate 3 persoane.

În locul ISC, la Alba Iulia va mai funcţiona doar un compartiment de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţie, iar directorul Sorin Săbăduş ar putea deveni şef de compartiment. Întrebat despre modul în care va aceste reorganizări vor afecta activitatea inspectoratului, Săbăduş a declarat că deocamdată se aşteaptă regulamentul de organizare: „Ştiam de această reorganizare de mai bine de o lună de zile. Deocamdată nu pot spune exact ce se va întîmpla. Aşteptăm să ni se comunice regulamentul intern de organizare şi vom vedea. Ce mai probabil vom şti exact ce înseamnă această reorganizare peste vreo două săptămâni, iar de la 1 decembrie, cel mai probabil, vom funcţiona în noua formă. Nu e nici o problemă, şi în 2009, când am preluat eu, tot aşa era, important este să se aplice peste tot, nu doar la noi”. Acesta a precizat faptul că, în urma unor calcule simple, vor restructurate aproximativ 3 posturi de la nivelul fiecărui inspectorat judeţean. Unul dintre ele este cel de director, iar celelalte două, cel mai probabil, personal auxiliar.

„Inspectoratul de Stat în Construcţii este prima instituţie din România cu servicii deconcentrate care se reorganizează pe structura regiunilor de dezvoltare, în locul celei pe judeţe. Măsura vizează eficientizarea activităţii instituţiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal şi în special a celor cu personalul de conducere. Reorganizarea urmează linia promovată de Guvernul României de raţionalizare a cheltuielilor publice”, a declarat miercuri, într-un comunicat, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în subordinea căruia se află ISC.

Astfel, vor fi înfiinţate şapte direcţii regionale în construcţii, prin reorganizarea inspectoratelor judeţene şi Direcţia Regională în Construcţii Bucureşti-Ilfov. „Actuala formă de organizare în teritoriu a Inspectoratului de Stat în Construcţii în inspectorate judeţene în construcţii este foarte încărcată, existând 41 de inspectorate judeţene şi Inspectoratul în Construcţii Bucureşti, cu organizare şi aparate proprii de conducere”, se arată în comunicatul MDRT.

În urma reorganizării, Direcţia Regională „Centru” va comasa inspectoratele Braşov, Alba, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu şi va fi condusă de la Braşov.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax