Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Inspectorii ANAF, incognito pe la operatorii comerciali. Vor vizita firmele îmbrăcați în civil înainte de a declanșa controalele

Publicat

anaf antifrauda

anaf antifrauda inspectoriInspectorii ANAF își schimbă strategia de abordare și sunt dispuși să facă vizite incognito la operatorii comerciali pentru a vedea dacă aceștia respectă obligațiile legale de fiscalizare a activității.

Inspectorii Antifraudă trec cu controalele la un alt nivel, vizitând firmele îmbrăcați în civil și studiind „terenul” înainte de a declanșa controlul proriu-zis.

„Ne vom baza în continuare pe analizele de risc, dar vom dubla aceste analize cu constatări incognito din teren. Sunt localuri în care banii nefiscalizati sunt păstrați în anumite locuri sau localuri în care periodic trece cineva și colectează banii la negru. Așa încât vom trimite un inspector în civil care va observa aceste proceduri ilegale, pentru a crește acuratețea în selectarea contribuabililor, a perioadelor în care sunt efectuate verificările, precum și pentru prioritizarea acțiunilor noastre”, au declarat pentru HotNews surse din Antifrauda.

„Civilii” vor fi de asemenea atenți la abaterile obișnuite privind neemiterea bonurilor fiscal sau la utilizarea altor documente care atestă plata contravalorii bunurilor sau serviciilor, în locul bonului fiscal.

Un alt scop declarat al inspectorilor Antifrauda va fi identificarea persoanelor cu drept de supervizor în sistemele informatice integrate, cele care gestionează zonă de IT, în vederea minimizarii dublei contabilități, practică întâlnită în mai multe sectoare de activitate.

Reamintim că în acest weekend inspectorii ANAF au luat cu asalt Cetatea Alba Carolina și au amendat aproape tot ce au prins în cale. Pentru că acțiunea inspectorilor a stârnit mai multe controverse și oamenii s-au plâns că au fost căutați și în buzunare și chiar amendați cu toate că erau banii personali, vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman a solicitat public conducerii ANAF să prezinte rezultatele controalelor de la Alba Food Fest şi costurile „descinderii antifraudă”.

sursa: Hotnews.ro

VEZI: RAZIE Antifraudă la Alba Carolina Food Fest. Restaurantele mobile, verificate de inspectorii ANAF. Reacția vicepreședintelui CJ Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax