Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Inspectorul DGFP Alba, Emanuel Dan Tudor Manolescu a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu

Publicat

Inspectorul DGFP Alba, Emanuel Tudor Dan Manolescu a fost trimis în judecată de procurori pentru infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, iar funcţionarul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 6 luni şi 5 ani pentru falsificarea semnăturilor şefului Administraţiei, Ştefan Bal, şi a şefului serviciului Colectare, Horaţiu Suciu şi emiterea unor documente fiscale.

Emanuel Tudor Dan Manolescu este acuzat că ar fi contribuit la prejudicierea bugetului de stat cu peste 80.000 de lei. Procurorul Stelian Cioca de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a precizat că acesta, în calitatea sa de inspector asistent în cadrul DGFP Alba, a emis două înscrisuri prin care s-a încetat o procedură de executare silită pentru societatea „Anna Lux” SRL din Alba Iulia (n.r. – firmă aflată în procedură de insolvenţă, din anul 2010, cu obiect de activitate în prelucrarea mecanizată a lemnului). Prin aceasta, s-a creat un folos patrimonial în favoarea societăţii comerciale, în sumă de 80.000 de lei. Faptele s-au petrecut în anul 2009.

Vă prezentăm comunicatul făcut public de IPJ Alba în luna mai:

„În perioada 11.03-23.05.2011, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au documentat activitatea infracţională a suspectului M.D.T.E., de 33 de ani, din Alba Iulia, inspector asistent în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Alba Iulia – Serviciul Colectare, Executare Silită Persoane Juridice, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 modificată, raportat la art. 248 Cod penal, fals material în scopul de a ascunde comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 17 alin. 1 lit. c din Legea 78 /2000 modificată, raportat la art. 288 Cod penal şi uz de fals în scopul de a ascunde comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 17 alin. 1 lit. c din Legea 78 /2000 modificată, raportat la art. 291 Cod penal cu aplicare art. 33 lit b Cod Penal.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în cursul anului 2009, suspectul, în calitatea sa de funcţionar în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Alba Iulia, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, a îndeplinit în mod defectuos acte, în sensul că a solicitat încetarea executării silite pentru o societate comercială din municipiul Alba Iulia, menţionând în fals, pe două înscrisuri că obligaţiile fiscale ale societăţii au fost achitate integral.

Pe cele două înscrisuri suspectul a contrafăcut semnăturile şefului de administraţie şi a şefului de serviciu colectare după care le-a înaintat la banca care administra contul societăţii, în vederea sistării popririi. Prin faptele sale, societatea comercială din Alba Iulia a obţinut un folos patrimonial de 80.730 lei.”

Inspectorul DGFP Alba va fi judecat în stare de libertate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax