Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Institutul Naţional de Statistică: A crescut cifra de afaceri în industrie. Majorări în sectoarele energetic, bunuri de uz curent şi intermediare

Publicat

statistica În luna iulie 2015, cifra de afaceri din industrie, pe piața internă şi externă a crescut atât față de luna precedentă cu 2,2%, iar comparative cu perioada similară de anul trecut, cu 6,4%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

În perioada ianuarie – iulie, creşterile au fost de 2,7%, faţă de anul trecut.

Cifra de afaceri din industrie, în luna iulie 2015 comparativ cu luna precedentă, a crescut pe total cu 2,2% ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+2,8%). Industria extractivă a scăzut cu 17,3%.

S-au înregistrat creşteri în sectoarele industria energetică (+12,4%), industria bunurilor de uz curent (+6,8%) şi industria bunurilor intermediare (+0,8%).

Scăderi au înregistrat industria bunurilor de capital (‐1,7%) şi industria bunurilor de folosință îndelungată (‐0,2%).

Față de luna iulie 2014, cifra de afaceri în industrie a crescut pe ansamblu cu 6,4%, ca urmare a creşterilor din industria prelucrătoare (+6,9%). Industria extractivă a scăzut cu 11,5%.

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat industria bunurilor de capital (+11,9%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+9,4%), industria bunurilor de uz curent (+6,7%) şi industria bunurilor intermediare (+4,8%). Industria energetică a scăzut cu 6,9%.

În perioada ianuarie – iulie, comparativ cu intervalul similar de anul trecut, cifra de afaceri în industrie a crescut pe ansamblu cu 2,7%, datorită evoluţiilor din industria prelucrătoare (+2,8%). Industria extractivă a scăzut cu 2,0%.

Pe marile grupe industriale creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor de capital (+7,8%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+5,7%), industria bunurilor intermediare (+4,7%) şi industria bunurilor de uz curent (+1,5%). Scăderi s-au înregistrat în industria energetică (‐19,3%).

sursa: insse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax