Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Intabulare gratuită: Contractele pentru lucrările de cadastru, prelungite de ANCPI până în 30 noiembrie

Publicat

Intabulare gratuită: Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a prelungit contractele de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților pe sectoare cadastrale, încheiate în cadrul celei de-a opta etape de finanțare.

Noile reglementări au intrat în vigoare o dată cu publicarea în Monitorul Oficial al României a Ordinului nr. 518/2024 al directorului general al ANCPI.

Potrivit noilor prevederi, care au rolul de a accelera implementarea Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), termenul de valabilitate pentru contractele mai sus menționate poate fi prelungit până la 30 noiembrie 2024.

Prelungirea se poate face în cazul lucrărilor de înregistrare sistematică pentru care a fost emis procesul – verbal de recepție cantitativă și calitativă aferent Livrării nr.1 „Documentele tehnice ale cadastrului – spre publicare” până cel târziu la data de 30 iunie 2024.

Cetățenii pot beneficia de cadastru gratuit. Lista comunelor din Alba unde ANCPI derulează în prezent lucrări de cadastrare

Ordinul nr. 518/2024 al directorului general al ANCPI, care prevede prelungirea contractelor de finanțare pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 516/03.06.2024.

Până în prezent, ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a înregistrat în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, prin PNCCF, peste 7,1 milioane de proprietăți.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene, dar și din bugetul local al primăriilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Lucia

    marți, 04.06.2024 at 15:32

    SĂ NU NE TREZIM CĂ FIRMA INTRĂ ÎN INSOLVENȚĂ ,BĂIEȚII DEȘTEPȚI AU UMPLUT BUZUNARELE, IAR NOI OAMENII DE RĂND AȘTEPTĂM 30 NOIEMBRIE DIN ANUL?
    MARE GRIJĂ ,MARE ATENȚIE, INSOLVENTA BATE LA UȘĂ.

  2. Roman Lenuta

    miercuri, 05.06.2024 at 02:14

    Poate se reușește și în Voluntari sa se facă acest cadastru și intabulare deoarece sunt sute de familii care nu au acte de proprietate deși locuiesc de peste 30 ani aici. Mulțumesc

  3. Zavaliche

    miercuri, 05.06.2024 at 08:44

    Cine va mai îndrepta prostiile pe care le fac acești cadastriști? Nici acum nu au îndreptat prostiile pe care le-au făcut până acum.

  4. Lugojanu Ioana

    vineri, 07.06.2024 at 13:18

    unde ne putem adresa ptr cadastrul gratuit ,sunt din Iasi și vreau să-mi fac intabularea la două apartamente!
    Va rog astept raspuns!

  5. codru

    joi, 13.06.2024 at 18:08

    Au fost niste farimituri pana la alegeri… De acum silencio stampa. Nu se poate deslusi nimic din aceasta poveste. In judetul care-l cunosc nicio comuna nu a terminat lucrarea, ba din contra sun pline institutiile cu sesizarile oamenilor….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax