Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Întâlnirile europene de la Cluj”, la Alba Iulia: Proiectele de dezvoltare ale județului, în atenția autorităților franceze

Publicat

YouTube video

„Întâlnirile europene de la Cluj” se țin în acest an, în premieră, și la Alba Iulia. Este vorba despre seminarii care au loc, anual pe diferite teme, în cadrul cărora, delegații din Europa participă la întâlniri cu autoritățile locale pentru a dezbate și pecetlui schimburi de experiență privind probleme de patrimoniu, economie, cultură, turism, respectiv dezvoltare teritorială. În calitatea de gazdă, Consiliul Județean Alba a primit, vineri, vizita unor reprezentanți ai Ambasadei Franței, între care și consulul onorific al Franței, Pascal Fesneau.

Delegația străină are ocazia să vadă la Alba Iulia modul în care administrația locală a implementat unul dintre cele mai importante proiecte – reabilitarea Cetății Alba Carolina-, să viziteze principalele obiective turistice și să realizeze împreună cu autoritățile un schimb de bune practici. Tot vineri, de la ora 15.00, la Universitatea „1 Decembrie” este organizată o masă rotundă în cadrul căreia oaspeții vizionează un film de prezentare a Cetății Alba Carolina și află de la arhitectul șef al municipiului care au fost pașii urmați în realizarea reabilitării fotificației.

Francezii au fost invitați să viziteze și localitatea Gârbova, Cetatea Greavilor, aflată în proces de reabilitare, precum și expozițiile etnografice din zonă. Colaborarea dintre autoritățile franceze și județul Alba este una consolidată în timp, iar un exemplu în acest sens este înfrățirea municipiului Aiud, cu Cusset din Franța.

Tema din acest an a Întâlnirilor este patrimoniul și dezvoltarea teritorială, iar investițiile realizate în ultimii ani în județul Alba pot reprezenta o sursă de inspirație și bune practici în administrație.

Prezența delegației franceze în Alba și faptul că, în programul Întâlnirilor Europene de la Cluj, a fost inclusă și o vizită în orașul nostru reprezintă încă o dovadă că Alba Iulia se apropie tot mai mult de conceptul unui oraș european recunoscut în acest fel de „prietenii” de peste hotare.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax