Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Interes scăzut la bursa locurilor de muncă din Alba Iulia: Nu a fost făcută nici o angajare pe loc din 354 de locuri disponibile

Publicat

Niciunul dintre cei aproape 380 de participanți la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată vineri la Alba Iulia nu a fost angajat pe loc. Au fost selectați doar 23 dintre ei, de angajatori, în vederea încadrării în muncă.

La evenimentul pentru cei aflați în căutarea unul loc de muncă au fost prezenți 24 de angajatori, în total, dintre cei 259 contactați de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Alba.

Aceștia au oferit 354 de locuri de muncă, 28 dintre ele pentru absolvenți de studii superioare, iar restul pentru studii medii sau necalificați.

Bursa a fost destinată absolvenților de învățământ, dar orice persoană aflată în căutarea unui loc de muncă a putut participa, gratuit, indiferent de vârstă și de calificarea profesională.

Dintre cei 371 de participanți, 103 au fost absolvenți de învățământ. Doar 23 dintre aceștia au fost selectați de angajatori, pentru încadrare ulterioară.

Pe de o parte, firmele caută specialiști sau persoane calificate și nu prea găsesc, pe de altă parte muncitorii necalificați cer salarii consistente și beneficii – în rezumat, situația evidențiată la Alba Iulia.

VEZI ȘI: VIDEO Bursa locurilor de muncă în Alba: Este criză de muncitori calificați. Candidații sunt slab pregătiți, dar cu pretenții mari

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți a fost organizată ca o oportunitate de a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru ca aceștia să poată alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale sau să se informeze despre ocupațiile cu posibilități mai mari de angajare pe termen mediu și lung.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Raul BO$$

    vineri, 14.10.2022 at 15:43

    Nu mai sunt sclavi care doresc sa munceasca pe salar sub 3500 lei 😉 doar sclavii lucra pe salar mic la ce preturi sunt pe piata …. inpozit , utilitati , mancare tot e scump , nu e rentabil oferta , faliment placut la firmele ce nu ofera un minim 3500 lei net 😉

  2. dolfi

    vineri, 14.10.2022 at 17:34

    s-a cam dus vremea bisnitarilor care vor in 2 ani sa-si faca vila si masini scumpe pentru tot neamul lor. S-au desteptat romanii si nu se mai sclaveste nimeni pe „nasturi”.
    Sigur, o sa zica „oamenii de afaceri” ca taxele sunt mari, ca legile sunt proaste, ca bla bla bla.
    Dar nu-i vezi sa se asocieze ca sa-si ceara drepturile si sa impuna alesilor „din colegiu lor” sa faca legi corecte si clare. Situatia de cacao le convine de minune… Mai o „atentie” ici-colo, mai niste „portite” legislative, mai o pila din trusa de PCR…
    Trist e pentru ei ca nici asa-zisa mana de lucru „ieftina” din tarile asiatice nu face multi pureci prin Romania. Oamenii calificati in multe domenii (IT, Arhitectura, Finante, Inginerie) pot lucra si remote datorita internetului si a modurilor diverse de comunicare pe care le ofera. Sunt multi care lucreaza pentru companii „din afara” pe bani frumosi, fara a se lovi de ifosele de „patron” a tot felul de diversi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax