Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Interese imobiliare pentru schimbarea PUZ-ului într-un cartier de case din Alba Iulia. Locatarii din zonă se opun. Motivele

Publicat

Mai mulți cetățeni care locuiesc pe strada Aleea Băișoara din Alba Iulia cer primăriei să nu permită modificarea reglementărilor urbanistice din zona lor, și să mențină regimul de înălțime al clădirilor așa cum a fost el stabilit în urmă cu 12 ani, când zona a început să se dezvolte. 

Este o nou caz în care se încearcă modificarea unui PUZ care prevede strict case, pentru a face loc unor locuințe colective.

Mai mult, în zonă există deja 7 construcții care, spun proprietarii, au nevoie de un nou PUZ care să le permită să intre în legalitate. În plus, acolo ar urma să se construiască încă 8 imobile, fiecare a câte 6 locuințe.

Locuitorii din zona Aleea Băișoara au depus în septembrie o sesizare pe adresa primăriei, în care cer păstrarea zonei ca una de locuințe individuale, a regimului de aliniere (carosabil de 6 metri și trotuare de câte un metru pe fiecare parte) și menținerea regimului de înălțime P+1, așa cum este în PUZ-ul din 2008.

Gradul de ocupare ar crește în condițiile unei infrastructuri subdimensionate (drum, rețea de canalizare), iar oamenii consideră că proprietățile construite până acum se devalorizează în contextul unui cartier aglomerat. Atunci când și-au făcut case acolo, au mizat pe PUZ-ul care permitea doar locuințe cu un etaj.

Alba24 a scris deja despre un alt caz în care se încearcă schimbarea unui PUZ la Micești, din cauza unor interese imobiliare

Locatarii din zonă contestă propunerea de modificare a reglementărilor urbanistice solicitate de un investitor, prin care se urmărește schimbarea din zonă de locuințe individuale în zonă de locuințe colective cu regimul de înălțime Demisol+Parter+Etaj+Mansardă, cu un număr de 6 apartamente și 4 garaje la demisol, cu o înălțime de 1,8 metri.

”Menționăm că în zonă sunt doar locuințe individuale, cuplate și înșiruite, realizate independent, cu regimul de înălțime D+P+E” se arată în petiția trimisă primăriei.

Oamenii mai spun că documentația depusă pentru noile construcții nu prezintă un studiu de impact al modificării PUZ-ului asupra rețelei de canalizare și asupra traficului din zonă.

În documentul trimis administrației, oamenii mai atrag atenția că nu au fost respectate nici prevederile legale care presupun informarea și consultarea publicului.

Construcții deja ridicate…

Mai mult decât atât, oamenii spun că în zonă există deja construcții care nu respectă regimul de înălțime, ridicate de o altă firmă.

”Vă solicităm respectuos să luați, în baza competențelor legale proprii, precum și în colaborare cu instituțiile specializate ale statului, măsurile care se impun privind construirea celor 7 blocuri existente pe Aleea Băișoara.

În legătură cu acestea, subliniem că în conformitate cu prevederile art 56 din leagea 350/2001, nu pot fi inițiate și aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respectă prevederile autorizației de construire.

Prin urmare vă rugăm să observați că prin Proiectul ”Elaborare PUZ pentru modificare reglementări urbanistice aferente PUZ aprobat cu HCL 108/2008” se urmărește ”finalizarea construcțiilor existente și modificarea lor din locuințe unifamiliale în locuințe colective cu regim mic D+P+E+M”.

Subliniem că aceste construcții deja edificate nu respectă regimul de înălțime impus prin PUZ (…) iar prin demersurile de modificare a PUZ-ului existent se urmărește finalizarea acestora și construirea de locuințe colective noi, cu încălcarea prevederilor legale”.

Sesizarea este semnată de 21 de locatari din zona respectivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 20.12.2020 at 19:32

    De era Stalin la putere nici dracu nu va baga in seama. Poate peste doi ani asa se va intampla, nimeni nu va mai baga in seama.

  2. Alex M

    luni, 21.12.2020 at 07:46

    Dl Pilu, ce-ar fi sa va mutati dumneavoastra in Coreea de Nord sau chiar in URSS? Ca vad ca aveti afinitati cu regimurile de acolo.

  3. dolfi

    luni, 21.12.2020 at 17:55

    Sa fie scosi la lumina spagarii din Primarie, cei care-s in cardasie cu samsarii de imobiliare. Sa li se administreze amenda+puscarie+bataie!

  4. pilu

    luni, 21.12.2020 at 18:35

    Alexule, cred ca citesti pentru prima data ce se scrie pe acest site. Esti la categoria juniori mici cu perceptia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax