Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Interlopul „Stripăru”, fugit din țară după ce a fost eliberat din arest de Curtea de Apel Alba Iulia, a fost prins în Franța

Publicat

m

Marius Crăciun, cunoscut în lumea interlopă din Sibiu ca și „Stripăru”, era căutat prin Interpol de la începutul lunii septembrie. „Stripăru“ a fost scos din arest de Curtea de Apel Alba Iulia, după un incident în urma căruia s-a cerut la spital.

Acesta ar fi fugit cu câteva zile înainte ca judecătorii să îi schimbe măsura preventivă din control judiciar în arest preventiv. A fost însă prins de polițiști și încarcerat tocmai în Lyon, Franța, scrie OradeSibiu.ro.

Citește și Incident la Curtea de Apel Alba Iulia. Interlopul Stripăru, dus la spital după ce s-a lovit în timpul transportului

Marius Crăciun are probleme vechi cu legea. Este cunoscut ca fiind unul din locotenenții lui Ion Clămparu. A fost arestat în Spania, unde fugise cu o identitate falsă pentru că în România se afla sub control judiciar după o tâlhărie. În luna mai 2018 acesta a fost reținut după ce a condus fără permis și a fugit de polițiștii care încercau să îl oprească.

La finalul lunii aprilie „Stripăru” a ajuns în arestul IPJ Sibiu după ce a fost acuzat de trafic de droguri, împreună cu mai multe persoane. Crăciun a contestat măsura la Curtea de Apel Alba, unde a obținut eliberarea sub control judiciar, după ce s-a plâns că în timp ce era transportat în fața judecătorilor s-a lovit la cap în duba poliției.

Mai exact, în momentul în care a ajuns în spatele instituţiei din Alba Iulia, pe unde se face accesul persoanelor arestate, după ce a fost dat jos din maşina poliţiei, acesta a acuzat că s-a lovit în timpul deplasării. Se pare că s-ar fi lovit la cap, după ce şoferul dubei de poliţie a pus o frână. A fost chemată o salvare care l-a preluat pe arestat şi l-a transportat, sub paza poliţiei, la serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean.

După ce a primit tratamentul de rigoare, Marius Crăciun a fost adus la instanţa de judecată, unde magistratul cauzei a anulat mandatul de arest preventiv emis pe numele acestuia şi a decis să îl plaseze sub control judiciar. Decizia judecătorului nu are legătură cu incidentul din duba poliţiei.

După alte contestații și decizii atacate, „Stripăru” se afla sub control judiciar, după cum a hotărât instanța. 

Procurorii DIICOT au continuat însă să ceară cercetarea lui în stare de arest preventiv, măsură care a fost impusă de judecătorii Tribunalului Sibiu la data de 4 septembrie. Doar că încă de atunci Marius Crăciun a dispărut, fiind dat în urmărire națională și internațională. Asta până acum câteva zile, când polițiștii sibieni au fost informați de sibianul Marius Crăciun a fost prins și arestat în Franța, la Lyon.

„Bărbatul a fost prins în baza mandatului de urmărire internațională și se află încarcerat în Franța. Autoritățile se află în faza de corespondență, urmând ca acesta să fie extrădat și încarcerat în Sibiu”, a explicat Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

sursa: oradesibiu.ro, adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax