Connect with us
Publicitate

BLAJ

Internet wireless în Blaj, în locurile publice. Contracte de 300.000 de lei pentru interacţiune cu cetăţenii şi turiştii

Publicat

blaj centru primarie

Primăria Blaj pregătește internet wireless gratis în locurile publice din oraș, pentru ”implementarea conceptului de interacţiune cu cetăţenii şi turiştii”. Investiția este aproape 300.000 de lei.

”Componentele aferente arhitecturii şi serviciilor de smart city oferite de municipalitate trebuie să fie bazate pe o platformă şi un serviciu de Internet Security prin care utilizatorii să îşi poată securiza conexiunile la Internet şi să îşi poată proteja datele de atacuri şi intruziuni externe. Serviciul trebuie să ofere control asupra utilizării conexiunii Internet şi să permită limitarea sau blocarea accesului utilizatorilor către anumite tipuri de conţinut, site-uri sau aplicaţii”, se precizează în caietul de sarcini al achiziției, potrivit adevărul.ro.

Au fost finalizate procedurile publice de achiziție pentru: 11 puncte de acces de exterior (59.400 lei); servicii informatice şi de comunicatii pentru funcţionarea unui sistem cu 100 de beaconi fizici de exterior şi 20 virtuali în spaţiile publice în valoare (197.000 de lei); patru puncte de acces de interior (5.200 de lei) şi 100 beaconi fizici şi 20 beaconi virtuali (18.000 de lei). Un beacon este dispozitiv în formă de disc, care emite un semnal bluetooth. Toate cele patru contracte au fost obţinute de firma Radof Soft SRL Blaj.

Achiziţiile publice s-au făcut prin proiectul ”Municipiul Blaj – Administraţie Publică Eficientă – etapa a II-a”, finanțat din fonduri europene.

Sistemul va beneficia de standarde de securitate pentru traficul fix şi mobil, protecția împotriva atacurilor de tip DDoS, phishing, viruşi, malware.

Include o platformă web, o aplicaţie de mobil, un integrator de social media, servicii de suport şi instruire şi un modul de raportări şi statistici în timp real.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax