Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Într-o lună, vor fi publice toate cheltuielile instituţiilor statului înregistrate pe platforma de transparenţă bugetară

Publicat

contabil datorie Toate cele 13.700 de instituţii publice înregistrate pe platforma de transparenţă bugetară a Ministerului Finanţelor vor utiliza toate utilităţile acestui sistem până în data de 15 august, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Anca Dragu. Astfel, cheltuielile acestora vor fi publice, în mediul online.

Oficialul a anunţat în aprilie că a introdus pe platforma de transparenţă bugetară fişele celor peste 13.700 de instituţii publice care se regăsesc în baza de date. Astfel, utilizatorii au la dispoziţie informaţii precum denumirea completă, codul de identificare fiscală, trezoreria unde are deschise conturile fiecare instituţie, adresa de corespondenţă sau tipul de activitate.

Ministerul Finanţelor a anunţat în aprilie că a introdus pe platforma de transparenţă bugetară fişele celor peste 13.700 de instituţii publice care se regăsesc în baza de date. Astfel, utilizatorii au la dispoziţie informaţii precum denumirea completă, codul de identificare fiscală, trezoreria unde are deschise conturile fiecare instituţie, adresa de corespondenţă sau tipul de activitate.

Din cele 13.700 de instituţii, doar 10.000 sunt în prezent active pe această platformă, în sensul publicării periodice a rapoartelor financiare şi înregistrarea angajamentelor asumate.

„Până pe 15 august, toate cele 13.700 de instituţii înregistrate în sistemul de transparenţă bugetară vor folosi toate utilităţile sistemului“, a declarat Dragu.

Vezi şi MFP: Datele de identificare pentru peste 13.000 de instituţii publice sunt disponibile online. Informaţii despre şcoli, spitale şi unităţi de administraţie

Noul proiect al Finanţelor, lansat la începutul lunii martie, include date despre circa 13.700 de instituţii publice, de la grădiniţe până la ministere sau camere ale Parlamentului. Platforma transparenta-bugetara.ro cuprinde informaţii în mai multe formate electronice, care pot fi accesate de pe orice calculator sau dispozitiv mobil, precum tableta sau telefoanele inteligente.

Utilizatorii vor găsi pe platformă instrucţiuni cu paşii pe care trebuie să-i parcurgă pentru a vizualiza execuţiile bugetare detaliate şi rapoartele agregate, precum şi informaţii generale legate de publicarea situaţiilor lunare.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax