Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Intrarea în pușcăria în care au fost ținuți Horea și Cloșca în drumul spre Alba Iulia, descoperită accidental la Zlatna

Publicat

Intrarea în fosta pușcărie a orașului Zlatna a fost descoperită cu prilejul lucrărilor de reabilitare a clădirii spitalului. Primarul Silviu Ponoran a spus că intrarea în pivnița respectivă a fost găsită în interior, într-o cameră a spitalului. 

”Acolo a fost pușcărie și depozit de sare. Eu știu de la profesorul meu de istorie că în drumul lor spre supliciul de la Alba Iulia, acolo au fost ținuți Horea și Cloșca, în noaptea de 29-30 decembrie 1784.

Apoi a fost depozit de sare. În 1954, directorul de atunci al spitalului a decis că beciul să fie închis pentru că pereți au tras sare” a declarat pentru Alba24, primarul Silviu Ponoran.

Acesta mai spune că în perioada Mariei Tereza, la Zlatna era centrul minier al Transilvaniei și funcționa în clădirea respectivă, construită la 1713.

În prezent, acolo se derulează lucrări de amenajare a unui spital de mici dimensiuni, de aproximativ 20 de paturi, care va funcționa în subordinea Spitalului Județean Alba.

Erată: în textul inițial se făcea referire la Horea, Cloșca și Crișan. În realitate, Crișan a fost prins și dus la Alba Iulia mai târziu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax