Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Întreprinderile mici și mijlocii pot accesa linii de credit de maxim 400.000 lei anual cu dobânda subvenţionată de Guvern

Publicat

IMM-urile pot accesa, începând din 4 aprilie 2013, prin programul „Mihail Kogălniceanu”, linii de credit de 400.000 de lei anual/întreprindere cu dobânda subvenţionată de Guvern, a anunţat, vineri, la Timişoara, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că orice proprietar de IMM din România va putea lua credit de până la 400.000 de lei anual prin programul „Mihail Kogălniceanu”, începând din 4 aprilie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Legat de partea de proiecte şi programe, miercuri, în şedinţa de Guvern vom porni finanţarea pe programul «Mihail Kogălniceanu», acesta porneşte din 4 aprilie pentru că a întârziat procedura de Guvern din cauza evenimentelor din ultima vreme, cu schimbarea ministrului Justiţiei. Din 4 aprilie, întreprinzătorii mici şi mijlocii vor putea accesa creditul de 400.000 de lei pe an cu dobândă zero”, a declarat Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, programul „Mihail Kogălniceanu” este unul multianual, ce permite IMM-urilor accesarea unor linii de credit în valoare de maxim 400.000 lei/IMM/an, cu dobânda total subvenţionată de către statul român.

Perioada de rambursare a creditelor acordate în cadrul programului este de maximum un an de la data acordării. Linia de credit se poate prelungi cu cel mult un an de la data scadenţei, fără a depăşi perioada de implementare a programului.

Inscrierea in program se face on-line, pe site-ul www.aippimm.ro.
Dupa intocmirea si transmiterea catre institutiile finantatoare, a listelor cu IMM-urile eligibile in program, solicitantii declarati eligibili de catre AIPPIMM se vor putea prezenta la oricare institutie de credit implicate in Program cu formularul de inscriere in program, semnat si stampilat si cu notificarea privind acordul de principiu pentru subventionarea dobanzii.

 Solicitarile de acordare de garantii noi in cadrul Programului Kogalniceanu , vor putea fi onorate incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial a Hotararii de Guvern privind alocarea plafonului total al garantiilor care pot fi emise in anul 2013. Mai multe detalii, programe și proceduri puteți găsi aici

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax