Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Inundațiile de la Răchita: Psihologi DGASPC Alba și asistenți sociali au consiliat persoanele afectate de dezastru

Publicat

rachita dupa inundatii

Psihologi de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba și asistenți sociali au fost prezenți miercuri la Răchita, la patru zile după inundațiile din localitate, pentru a oferi consiliere persoanelor afectate de dezastrul natural. Le-au informat despre reacțiile emoționale și comportamentale ce pot apărea ca urmare a experienței de criză prin care au trecut.

Vezi și VIDEO EXCLUSIV: Groaza unei familii surprinse în casă de potopul de la Răchita. Imagini care vă pot afecta emoțional

Șapte psihologi din cadrul DGASPC Alba au făcut trei echipe împreună cu doi asistenți sociali și un consilier din cadrul primăriei Săsciori, transmite instituția, într-un comunicat. Specialiștii au intrat în fiecare casă din satul Răchita pentru a acorda asistență psihologică primară și a evalua impactul afectiv-emoțional avut asupra persoanelor adulte, dar mai ales asupra copiilor, de situația traumatizantă la care aceștia au fost expuși sâmbătă seara.

Vezi și VIDEO: Amplasarea containerelor pentru sinistrații de la Răchita. Prefectul de Alba: ”Situația este dramatică aici”

Toți au fost informați cu privire la reacțiile emoționale și comportamentale ce pot apărea ca urmare a experienței de criză prin care au trecut și li s-a adus la cunoștință faptul că pot beneficia gratuit, la cerere, de servicii de consiliere psihologică și suport emoțional, potrivit sursei citate.

Citește și Victimele inundațiilor din Alba, consiliate de șase psihologi. Inițiativa inedită a ISU Alba

”Specialiștii DGASPC Alba și-au exprimat disponibilitatea de a interveni și de a ajuta ori de câte ori este nevoie, rămânând în permanent contact cu specialiștii din cadrul primăriei Săsciori”, precizează reprezentanții instituției.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax