Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Investiție „anti-aburire” de 550.000 de euro, la Kronospan Sebeș. Va reduce consumul de apă la instalația de formaldehidă

Publicat

Compania Kronochem Sebeș, care gestionează divizia chimică a Kronospan Sebeș, vrea să monteze la instalația de producere a formaldehidei un echipament ce va permite reducerea consumului de apă din rețea cu aproximativ 80% și a cantității de abur eliberată în atmosferă cu circa 40%. 

Kronochem Sebeș solicită Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Alba emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Montaj chiller apă industrială”, propus a fi amplasat pe platforma din Sebeș, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 59.

Obiectivul proiectului îl constitue montarea unui chiller de absorbție și a elementelor aferente funcționării acestuia (rezervor de condens, rezervor tampon apa, pompe) la instalația de producere formaldehidă de 60.000 to/an, în vederea reducerii consumului de apă proaspătă din rețeaua de apă pe amplasamentul Kronochem Sebeș SRL.

Potrivit memoriului tehnic, prin implementarea proiectului nu se va modifica capacitatea de producție autorizată, nu vor exista emisii suplimentare și nu se va modifica nivelul de risc pe amplasament.

 

„Conform datelor puse la dispoziție de proiectant, chillerul care se va monta, va utiliza aburul excedentar produs de instalația de formaldehidă, ca și principală sursă de energie primară pentru prepararea apei gheață necesară în tehnologia de producție a formaldehidei, din cadrul unității de fabricație. 

Scopul montării acestui echipament este scăderea consumului de apă proaspată utilizată la răcire în procesul tehnologic precum și recuperarea aburului excedentar. În urma montării acestui echipament se va reduce cu aproximativ 40% cantitatea de abur eliberată în atmosferă”, se precizează în documentul citat.

În urma implementării proiectului de investiție, consumul de apă proaspătă utilizată la răcire în procesul tehnologic la instalația de producere a formaldehidei de 60.000 to/an pe amplasamentul Kronochem Sebeș se va reduce cu circa 80% față de consumul din anul 2019.

Valoarea investiției este estimată la aproximativ 550.000 de euro. Se preconizează că proiectul de montare se va derula pe o perioadă de aproximativ 3 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Radu

    joi, 18.06.2020 at 07:56

    De ce nu monteaza un filtru performant la instalația de producere a formaldehidei?
    Ne imbolnavesc si nimanui nu pare sa ii pese de locuitorii din Sebes si Alba Iulia!

    In caz ca mai aveti dubii: „Formaldehida este un produs cancerigen, clasificat ca atare de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. In concentratie mare, aceasta substanta este daunatoare sistemului respirator, sistemului nervos, celui imunitar si ficatului, putand duce la cancer”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax