Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiţie de peste 200.000 de euro pentru modernizarea străzilor din cartierul Meridian din Alba Iulia. Lucrările durează cinci luni

Publicat

cartier meridian2După opt ani în care au fost nevoiţi să suporte praful sau noroiul de pe străzi, în funcţie de vreme, locuitorii din cartierul Meridian primesc veşti bune. În atenţia consilierilor locali din Alba Iulia intră documentaţia pentru modernizarea străzilor din această zonă. O investiţie de peste 200.000 de euro pentru transformarea a 2257 mp de drumuri „de ţară”, în mijlocul oraşului, în artere moderne de circulaţie.

Reamintim că situaţia locuitorilor din cartierul Meridian a fost una mai specială, generată de faptul că au cumpărat imobile într-un cartier rezidenţial privat, cu promisiunea că vor avea toate dotările, dar până la urmă au fost nevoiţi să-şi caute singuri soluţii şi să apeleze la administraţia locală.

În perioada 2006-2008, omul de afaceri Marius Alexa de la Meridian Construct încheiat mai multe contracte cu diferiţi cumpărători, fără ca aceştia să ştie că de fapt terenurile nu mai aparţineau „Meridian Construct”, ci erau proprietatea altui investitor (SC „Piflu”) sau erau ipotecate băncilor. De aici au început problemele oamenilor. AICI, mai multe detalii.

Anul acesta, pe 28 august, la aprobare în Consiliul Local intră documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul „Modernizare străzi cartier Meridian şi parţial strada costache Negruzzi din municipiul Alba Iulia”, ce include o investiţie totală de 1.007.511 lei inclusiv TVA (adică 227.990 euro), din care lucrări de construcţii-montaj 867.261 lei (196.253 euro).

Sunt vizate suprafeţe de carosabil de 1343 mp pe strada Costache Negruzzi, respectiv 914 mp în cartierul Meridian, plus 1465 mp de trotuare.

După cum se arată în documentaţie, acum străzile sunt neamenajate, au fost predate primăriei prin HCL 91/2010, iar scurgerea apelor nu este asigurată.

Artera principală spre cartier, adică strada Costache Negruzzi are strat de piatră, dar a fost ulterior acoperit de pământ şi are numeroase gropi.

Se propune structură rutieră nouă cu două straturi asfaltice, trotuar pe partea stângă spre cartier, zone verzi pe ambele părţi, montări de guri de scurgere noi, canalizaţie tehnică.

Străzile din interiorul cartierului vor avea dale de beton (vibropresat, 8 cm grosime), pentru că sunt străzi din categoria a IV-a, cu gabarite mici, ce fac imposibilă aşternerea betoanelor asfaltice, după cum se arată în documentaţie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax