Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Investiţie la Blaj: Compania de transport Karl Heinz Dietrich deschide depozit logistic, pe două hectare, cu 100 de locuri de muncă

Publicat

trafic circulatie blaj intrare masini Administrația publică locală din Blaj transmite că un nou investitor va deschide o afacere în oraş, după ce a achiziţionat, cu peste 500.000 de euro, un teren de 3,69 hectare. Este vorba despre Karl Heinz Dietrich, companie specializată în servicii de expediție și de transport internațional de mărfuri, care deschide un depozit logistic ce va asigura 100 de locuri de muncă noi.

Terenul de 36.960 mp, aflat în zona industrială a municipiului, a fost predat la începutul acestei săptămâni investitorului.

O parcelă 36.960 mp, a fost scoasă la licitație publică cu strigare în vederea vânzării în luna ianuarie a acestui an, cu un obiectiv clar, atragerea de investiții industriale care să susțină în continuare dezvoltarea economică a municipiului Blaj, transmit reprezentanţii primăriei.

La licitație s-au prezentat două firme, iar câștigătoarea, compania Karl Heinz Dietrich, s-a angajat să construiască o platformă logistică cu o suprafață de 20.000 mp în circa 7 luni de la data autorizației de construire.

Prețul de vânzare al terenului, rezultat în urma licitației, a fost de 542.999 euro cu TVA inclus, Primăria suportând cheltuielile cu eliberarea terenului până la stadiul de dezvoltare a unui proiect investițional.

Pe terenul în cauză nu trebuie să existe stâlpi sau alte rețele de utilități care să împiedice dezvoltarea investiției, iar diferența de nivel pentru întreaga suprafață nu trebuie să depășească 80 cm. De asemenea, Primăria municipiului Blaj a asigurat parcelarea și întabularea terenului în domeniul privat.

Toate aceste condiții au fost respectate de către administrația publică locală astfel că, la începutul acestei săptămâni terenul a fost predat practic viitorului investitor.

Acesta este specializat de peste 70 de ani în servicii de expediție și de transport internațional de mărfuri. Depozitul logistic din Blaj va contribui la crearea unui numar de 100 de locuri de muncă.

Compania Karl Heinz Dietrich are peste 1.600 de angajați dintre care aproape 800 în România la Cluj Napoca, Timișoara, București, Sibiu, Arad sau Brașov.

“Este absolut evident că atunci când în orașul tău se află un concern de calibru mare , precum este Bosch la Blaj, pentru orice administrație publică locală este dificil să mai spere în atragerea de noi investitori de aceeași mărime. Tocmai de aceea ne-am îndreptat atenția către un alt palier investițional. Sper ca investiția să demareze în cel mai scurt timp astfel încăt cât mai multi blăjeni să poată beneficia de încă o șansă pe piața forței de muncă, una în permanentă schimbare”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. contribuabilu`

    joi, 18.06.2015 at 00:50

    Bravo Domnule Primar ! Blajul incepe sa se miste !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax