Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Investiție verde într-o comună din Alba. Un parc fotovoltaic va asigura 99% din necesarul de energie electrică

Publicat

Primăria comunei Noșlac vrea să înființeze un parc fotovoltaic cu o putere totală instalată de 200 kWp, care să asigure 99% din necesarul de energie electrică a unității administrativ teritoriale.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat joi, 13 aprilie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Înființarea unei capacități de producție a energiei electrice din sursă solară pentru acoperirea consumului propriu în comuna Noșlac”.

Potrivit documentației, proiectul vizează eficientizarea energetică a comunei prin înființarea unui parc fotovoltaic. Acesta ar urma să asigure 99% din energia electrică necesară unității administrativ teritoriale.

Parcul fotovoltaic va fi alcătuit din 363 de panouri fotovoltaice de 550 W, amplasate pe trackere care urmăresc mișcarea soarelui (câte 26 de panouri pe un tracker).

De asemenea, vor fi amplasate containere cu invertoare de 0,4 kV, iar terenul urmează să fie împrejmuit cu gard metalic.

Se vor monta instalații de protecție împotriva loviturilor directe de trăznet și instalații de supraveghere și antiefracție, cu semnalizare și alarmare la distanță.

Sistemul va furniza energie electrică în rețeaua de distribuție și se va conecta în tabloul electric general de joasă tensiune.

Valoarea investiției este estimată la 1.487.933,28 de lei, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax