Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiții pentru îmbunătățirea condițiilor de trai și dezvoltare a copiilor din Centrul „Sf. Vasile cel Mare” din Alba Iulia

Publicat

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a primit, în perioada septembrie – decembrie 2023, o finanțare semnificativă în valoare de 274.400 de lei din partea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, pentru dotarea și modernizarea Așezământului Social „Sf. Vasile cel Mare” – Centrul Rezidențial pentru Protecția Copilului. Această finanțare reprezintă o contribuție esențială la îmbunătățirea condițiilor de trai și dezvoltare a copiilor aflați în grija așezământului.

Din suma totală alocată, 246.960 lei au fost oferiți de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în timp ce Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a contribuit cu 27.440 lei (10%). De asemenea, Asociația a investit suplimentar 200.000 de lei pentru amenajare, reparații și alte dotări necesare pentru a asigura un mediu optim pentru copii.

Printre dotările esențiale realizate se numără achiziționarea de echipamente moderne precum electrocasnice (5.771 lei), echipamente IT (73.207 lei), echipamente electrice (3.521 lei), mobilier (151.105 lei), materiale didactice (6.412 lei), obiecte sanitare (3.000 lei) și obiecte/materiale de cazarmament (21.821 lei).

Dotarea și modernizarea centrului au fost axate pe îmbunătățirea calității vieții copiilor, oferindu-le condiții optime pentru învățare și dezvoltare. Acest proiect vizează îmbunătățirea semnificativă a calității vieții, facilitarea procesului educațional, dezvoltarea abilităților și potențialului copiilor, adaptarea la nevoile actuale, reducerea inegalităților sociale, sprijinirea învățării digitale și investirea într-un viitor responsabil și productiv pentru acești copii, consolidând încrederea comunității în instituția de protecție a copiilor.

Această investiție nu doar îmbunătățește condițiile de trai ale copiilor, ci are un impact semnificativ și pe termen lung asupra acestora.

Dotarea casei de copii cu facilități moderne aduce beneficii pe termen lung, contribuind la dezvoltarea personală a copiilor și la consolidarea încrederii comunității în instituția de protecție și îngrijire a copiilor.

„Prin inițiativele noastre, dorim să subliniem angajamentul nostru față de copii, asigurându-le zilnic servicii fundamentele pentru o dezvoltare armonioasă.

Aceștia beneficiază de găzduire și îngrijire personală, hrană și suplimente nutritive pentru un stil de viață sănătos, asistență socială, abilitare și reabilitare adaptate nevoilor individuale, recreere și socializare, educație non-formală, servicii educaționale diverse, precum și asistență psihologică comprehensivă.

Cu această inițiativă promovăm, nu doar creșterea lor într-un mediu sigur, ci și dezvoltarea abilităților necesare pentru o viața independentă”, a transmis Daniela Truța, director executiv în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax