Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

INVESTIȚIILE anului 2020 la Zlatna. Proiecte în valoare de aproape 9 milioane euro vor fi începute în acest an. LISTA


Publicat

drona

Administrația locală din Zlatna are planuri mari pentru acest an. Intenționează să înceapă lucrări în valoare de aproape 9 milioane de euro, în urma unor proiecte finanțate prin POR, PNDL sau PNDR.

Cea mai mare investiție va fi pentru modernizarea spitalului din oraș, în valoare de 2,4 milioane euro, renovarea Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” (1,9 milioane euro) și construirea centrului cultural multifuncțional (1,5 milioane euro), toate cu finanțare POR.  

Tot în acest an, ar urma să fie finalizată modernizarea clădirii Liceului ”Cornel Medrea”, cu finanțare din PNDL.

Reprezentanții Primăriei Zlatna au transmis, la solicitarea Alba24.ro, situația investițiilor peste 100.000 de euro ce vor fi demarate sau finalizate în acest an.

Lucrări ce vor fi demarate în 2020

Obiectiv de investiții / Valoarea (lei și euro) / Sursa de finanțare / Stadiul proiectului / Data estimată a finalizării

Reabilitare Casa de cultură ”Horea Popescu” – 4.475.000 lei (973.000 euro) – CNI SA – contract execuție lucrări atribuit – termen estimat finalizare 2021

Amenajare clădire centre sociale pentru persoane vârstnice – 4.200.000 lei (875.000 euro) – POR 2014-2020 (Axa 8.1) – proiect tehnic depus pentru verificare, data estimată începere lucrări mai 2020 – termen estimat finalizare 2022

Reabilitare și modernizare clădire spital Zlatna – 11.556.000 lei (2.408.000 euro) – POR 2014-2020 (Axa 3.1) – proiect tehnic depus pentru verificare, data estimată începere lucrări iunie 2020 – termen estimat finalizare 2022

Reabilitare și dotare Școala Gimnazială ”Avram Iancu” – 9.400.000 lei (1.958.000 euro) – POR 2014-2020 (Axa 10.2) – proiect tehnic depus pentru verificare, data estimată începere lucrări mai 2020 – termen estimat finalizare 2022

Construire centru cultural multifuncțional – 7.412.000 lei (1.544.000 euro) – POR 2014-2020 (Axa 13.1) – etapa premergătoare semnare contract finanțare – termen estimat finalizare 2022

Reabilitare strada Valea Moților – 5.482.000 lei (1.142.000 euro) – POR 2014-2020 (Axa 13.1) – etapa premergătoare semnare contract finanțare – termen estimat finalizare 2022

Lucrări ce vor fi terminate în 2020

Obiectiv de investiții / Valoarea (lei și euro) / Sursa de finanțare / Stadiul proiectului / Data estimată a finalizării

Reabilitare și modernizare Liceul ”Cornel Medrea” – 4.920.000 lei (1.025.000 euro) – PNDL – termen estimat finalizare mai 2020

Amenajare căi de acces Pârâul Gruiului și Podul lui Paul – 1.206.000 lei (251.000 euro) – PNDR – termen estimat finalizare lucrări octombrie 2020

Amenajare hală agroalimentară Zlatna – 1.022.000 lei (213.000 euro) – PNDR – termen estimat finalizare lucrări octombrie 2020

Citește și FOTO: Piața agroalimentară din Zlatna va fi modernizată printr-o investiție de 190.000 de euro. Cum va arăta hala

Alba24 vă prezintă proiectele pe care administrația locală din fiecare oraș al județului le va dezvolta în 2020. Ne-am oprit asupra proiectelor mai mari de 100.000 de euro care vor încep, se finalizează sau se vor afla în derulare.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate