Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Învinge demonii din tine: Cinci tineri din Alba Iulia au creat un joc video în care lupți cu stresul, anxietatea și depresia


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILG9YVSww" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Publicat

Stresul, anxietatea, depresia și frica de respingere sunt problemele cu care o bună parte a societății se confruntă din ce în ce mai des. Cinci tineri din Alba Iulia au reușit să transpună lupta cu demonii interiori într-un joc video, pentru telefoanele mobile, disponibil pe sistemele Android și IOS.

”Sunt bine” este răspunsul sec și dat aproape din inerție la întrebarea ”Cum ești?”, când în realitate cel care răspunde se confruntă cu zeci de probleme. Trăirile interioare au fost și ideea de bază a jocului produs de tinerii programatori, artiști și designeri din Alba Iulia.

Vali Mariș (programator), Vlad Tripșa (artist), Sto Adrian (audio), Zeno Bucșa (designer) și Ioana Popa (designer) sunt cei cinci creatori ai jocului video ”Everything is fine” produs în Alba Iulia.

joc alba iulia

Într-o societate în care stresul este la ordinea zilei, depresia și tulburările afectează o mare parte a populației, echipa ”Playfull Patterns” din Alba Iulia a reușit să ofere pasionaților de jocuri pe telefon o alternativă la clasicele jocuri de acțiune.

Jucătorul are ocazia să devină un războinic care luptă cu o serie de monștri care reprezintă trăirile oamenilor.

Inamicii cu care se confruntă războinicul sunt depresia – sub forma unui monstru care vrea să te îmbrățișeze, anxietatea – reprezentată de o pasăre gigantică, mania – asemănătoare personajului mitologic Meduza, paranoia – care îl face pe jucător să vadă mai mulți monștri (imaginari) și atacul de panică – întunecă totul în jurul jucătorului.

joc alba iulia

O rază de lumină poate poate aduce un gând bun și o alinare în viața de zi cu zi. La fel, și în jocul produs de cei cinci tineri, arma războinicului este o lampă cu care ”trage”, cu raze de lumină, spre inamici.

Mai mult, echipa din Alba Iulia a reușit să inventeze un nou control pentru jocurile destinate telefoanelor mobile.

Aceștia au introdus conceptul de minimap pentru un joc pe mobil. Asta permite un spațiu de joc mai mare și controale rapide și precise, numai prin tap-uri.

joc alba iulia

De menționat este faptul că jocul este și primul produs de tinerii programatori, artiști și designeri din Alba Iulia.

Jocul a fost lansat în 1 august, pe Google Play și App Store și este gratuit pentru toți utilizatorii de smartphone-uri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate