Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ioan Ciprian Şoaită, bărbatul care este cercetat în cazul statuii de tezaur furate din situl Apulum, rămâne în arest preventiv

Publicat

Tribunalul Alba a respins, vineri, recursul formulat de Ioan Ciprian Şoaită faţă de hotărârea Judecătoriei privind cercetarea acestuia pentru furt calificat în stare de arest preventiv. Astfel, bărbatul va rămâne în continuare după gratii pe perioada cercetărilor privind cazul statuii lui Hercule descoperite în situl arheologic de la Partoş, despre care anchetatorii susţin că a intenţionat să o valorifice contra sumei de 6000 de euro.

Reamintim că statueta găsită în situl arheologic de interes naţional şi prioritar Apulum, Colonia Aurelia Apulensis, oraşul roman din Partoş, are o înălțime de 87 cm și o greutate de aproximativ 70 kg. Obiectul a fost fragmentat, iar părțile au ajuns în mâinile mai multor persoane, care încercau să le vândă. Specialiştii Muzeului Naţional al Unirii au reuşit să reconstituie statuia din fragmentele recuperate de oamenii legii, ce datează din a doua jumătate a secolului II p. Chr.

În referatul procurorilor prezentat pentru propunerea de arestare preventivă se menţionează că în luna iunie 2012, o echipă a firmei lui Ioan Ciprian Şoaită, efectuând lucrări de săpături pe strada Dacilor din cartierul Partoş, a descoperit o statuie din marmură albă, fragmentată. Inculpatul s-a prezentat la locul săpăturilor, de unde a ridicat şi transportat la domiciliul său statuia, compusă din corpul personajului şi o gambă ruptă. Nu a anunţat descoperirea.

În 13 septembrie, poliţiştii judiciari din cadrul IPJ Alba s-au sesizat din oficiu cu privire la pregătirea de către persoane neidentificate a unei tranzacţii pentru vânzarea unei statui provenind din situl arheologic Apulum. Marţi seara, bărbatul a fost surprins în flagrant, în parcarea stadionului din Alba Iulia, în timp ce efectua o tranzacţie de vânzare-cumpărare, cu statuia aflată asupra sa. Piesele au fost ridicate şi depuse la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Citiţi AICI mai multe detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. xyz

    vineri, 20.09.2013 at 21:31

    „În 13 septembrie, poliţiştii judiciari din cadrul IPJ Alba s-au sesizat din oficiu”….ar trebui sa nu mai puneti botul la tot ce va furnizeaza comunicatele de presa….trebuia sa scrieti…Poliţiştii judiciari din cadrul IPJ Alba au fost anuntati de catre turnatori lor ca urmeaza o tranzactie

  2. Pipo

    sâmbătă, 21.09.2013 at 15:33

    Da-tii fratilor sa nu poata duce, sa se invete si altii ca nu din astea se traieste ! Bravo celui de la Valcea cu tezaurul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax