Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ioan Dîrzu ar putea reveni în funcția de deputat de Alba. Noul primar al Abrudului, Radu Tuhuț, a demisionat din Parlament

Publicat

Noul primar al Abrudului, Radu Tuhuț, a demisionat din funcția de deputat. Demisia sa va intra în vigoare de luni, 28 octombrie. Radu Tuhuț (PSD), va depune vineri jurământul. Acesta îl va înlocui în funcție pe Cristian Albu (PNL).

Ioan Dîrzu ar putea reveni în funcția de deputat de Alba, în locul lui Tuhuț. Asta pentru că el este următorul pe lista candidaților de la alegerile de acum 4 ani. 

Radu Tuhuț a fost în acest mandat deputat de Alba. El este și fost președinte al PSD Alba și fost primar la Ciuruleasa.

Vezi și: Ce planuri are noul primar din Abrud, pentru oraș. Radu Tuhuț: Curățenie, educație, sănătate și drumuri

”Gândul meu este dezvoltarea orașului Abrud, respectul față de cetățeni pentru că asta mi-au relatat foarte mulți, că nu au fost respectați.

Unul din obiectivele mele este dezvoltarea și modernizarea orașului. Sper să colaborez bine cu colegii, indiferent de culoarea politică. Am făcut 4 ani politică, aici vreau să facem administrație” a spus Radu Tuhuț.

Ioan Dîrzu ar putea reveni în funcția de deputat de Alba

Radu Tuhuț și-a depus luni la partid demisia din funcția de deputat, care va intra în vigoare în data de 28 octombrie.

Potrivit legii, el trebuia să renunțe la această funcție în termen de 15 zile, după preluarea mandatului de primar.

Locul său de deputat de Alba rămâne vacant și, teoretic, partidul ar trebui să îl numească pe următorul politician aflat pe listă la alegerile din 2020.

Acesta este Ioan Dîrzu, care la rândul său a mai fost parlamentar și a condus organizația județeană a PSD.

Actualul președinte al filialei, Corneliu Mureșan a declarat pentru Alba24: ”Dacă o să vină solicitare din partea Camerei Deputaților în acest sens, o să trimitem propunere cu cel care urmează pe listă, dacă îndeplinește condițiile de validare și dorește acest lucru”.

Următorul pe listă este, așadar, Ioan Dîrzu. Contactat de Alba24, Dîrzu s-a arătat ușor surprins și a spus că ”trebuie să așteptăm să vină această solicitare, pentru a lua decizia”.

Cel mai probabil, PSD nu va lăsa neocupat postul de deputat, chiar dacă timpul rămas până la expirarea mandatelor este foarte scurt.

În țară sunt mai multe situații de acest fel. Spre exemplu, Vlad Popescu Piedone a demisionat din funcția de deputat pentru a prelua mandatul de primar al Sectorului V, iar în locul său PSD a propus-o pe Larisa Blanari, următoarea pe lista din circumscripția respectivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gelu stoian

    marți, 22.10.2024 at 13:20

    1) ROCADA ( ca-n jocul de sah ) intre nea’ C.Albu ( PNL ), musiu i.dirzu (fost SPARLamentar PSD ) si TOVASU’ r.tuhut ( PSD ) ; 2) PLANURILE (pentru orasul Abrud ) ale tuhutele-lui : ” Curatenie, Educatie (in stilul Ministresei Educatiei !!!!! ) si Drumuri ( FARA Poduri ????? ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  2. pilu

    marți, 22.10.2024 at 15:51

    O să devi şi tu ca finul lui Roman, înlocuitor, ca pe vremea nechezolului. Fi bărbat şi nu accepta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate