Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD Alba: ”Veniți români, veniți la Mecca noastră, veniți la Alba Iulia-n Ardeal”

Publicat

Ioan Dirzu, deputat PSD de Alba

Trăim în această săptămână un moment istoric, un moment unic, un moment al tuturor a transmis deputatul PSD, Ioan Dîrzu. 1 Decembrie nu este întâmplător Ziua Națională, ea este Ziua Națională pentru a ne readuce aminte că doar atunci România a fost reîntregită în adevăratele ei granițe istorice, etnice și culturale. 1 Decembrie este ziua în care trebuie să ne readucem aminte că, atunci, România a fost cu adevărat UNITĂ iar noi nu trebuie să ne oprim în a ne lupta pentru ce s-a câștigat atunci, spune deputatul.

„După 100 de ani, granițele teritoriale nu mai definesc națiunile cu fidelitate, regate și imperii au căzut iar din cenușa lor s-au ridicat altele. România nu a fost ferită de aceste mutații ale timpului, pierzându-și teritorii, oamenii, destine. Totuși, în vicisitudinea marilor conflagrații mondiale și a Războiului Rece, am rămas o țară, o națiune, un popor.

Datorită iscusinței elitei politice de după 1989 și aspirațiilor de democrație și libertate ale românilor, astăzi suntem membrii marii familii europene și celei mai puternice alianțe militare din istoria omenirii. Prin muncă, devotament și încredere în valorile secolului nostru, ne-am câștigat dreptul la prosperitate și securitate.

Datoria noastră, a celor prezenți, este să conservăm și să dezvoltăm: Să apărăm valorile, instituțiile și țara pe care le-am dobândit. Să dezvoltăm bunăstarea, educația, sănătatea și securitatea românilor. Să lăsăm copiilor noștri încă 100 de ani de Românie mult mai energică, mult mai curată, mult mai bogată. Datoria celor viitori este de a-și aduce aminte, de a evalua și a îmbunătăți. Ei sunt cei care ne vor moșteni și vor propovădui limba, cultura și civilizația română în lumea de mâine.

Țara va rămâne mereu aici, dar și în inimile celor care ne-am născut și simțim românește. Avem datoria ca peste 100 de ani să fim tot aici, iar patriotismul românesc să fie transmis generațiilor viitoare. Dragostea de țară și românismul trebuie transmis dincolo de granițele formale iar REUNIREA să fie, în primul rând, în sufletele tuturor românilor. Indiferent unde se află, lor trebuie să li se demonstreze că statul îi apără, îi ajută și îi așteaptă mereu acasă. Pentru asta trebuie să luptăm!

Credința în Dumnezeu, setea de libertate și independență și dragostea de Românie ne-au adus împreună aici, la 100 de ani, toate aceste valori definind patriotismul milenar al românului, care a știu să nu-și piardă credința în cele mai grele epoci ale istoriei noastre naționale.

Toate acestea, dar mai ales jurământul nostru comun pentru crearea unui viitor mai luminos, vă invit să le mărturisim la Alba Iulia de 1 Decembrie, orașul sfânt al națiunii române, casa mea și a tuturor celor care iubesc această patrie.

La mulți ani, dragă țară! La mulți ani, dragi români! ”

Cu considerație,

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. cirina

    miercuri, 28.11.2018 at 17:56

    ” Veniți români, veniți la Mecca noastră, veniți la Alba Iulia-n Ardeal”
    Frumos discurs dar de ce a trebuit la sfirsit sa dati cu bidineaua?
    Ori sa fi tacut ori ar fi fost mai patriotic
    ” Veniți români, veniți la Ierusalimul nostru, veniți la Alba Iulia-n Ardeal”
    Nu va dati seama ce scoateti pe gura domnule?!

  2. Titi

    miercuri, 28.11.2018 at 21:33

    Numai un inept putea face o asemenea comparatie.
    Dar din pacate ineptii ne conduc azi

  3. Marius

    joi, 29.11.2018 at 09:32

    De ce se tem liderii PSD de ziua de 1 Decembrie ? De ce nu vin la Alba Iulia sa faca o baie de multime ?

  4. Milu

    joi, 29.11.2018 at 11:54

    E prezenta analfabeta si guvernul condus de ea!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax