Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: Guvernul a semnat acorduri de finanţare pentru cinci proiecte noi cu impact major

Publicat

Ioan Dirzu

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu, susţine că Guvernul României face dovada consecvenței și determinării în sprijinirea investițiilor. Anunţă că, pentru alte cinci proiecte cu impact major în economie sunt semnate acordurile de finanțare. Precizează că „este o probă de încredere atât în actualul cabinet dar și în stabilitatea și performanța economică a țării”.

„Până la acest moment guvernul a acordat finanțări, în cadrul schemei de ajutor de stat, în sumă totală de 860 de milioane de lei, pentru 14 proiecte de investiții, care vor determina înființarea a 3.300 de noi locuri de muncă și a căror valoare cumulată este de 2,3 miliarde lei.

De asemenea, 4 din cele 5 proiecte sunt în domeniul industriei auto – sector cu puternic impact în dezvoltarea Produsului Intern Brut și cu o contribuție importantă la bugetul de stat.

Guvernarea PSD-ALDE va continua politica de stimulare a investițiilor, resursele alocate acestui obiectiv fiind de 1,6 miliarde de lei ceea ce ar permite sprijin pentru investiții de cel puțin 4 miliarde de lei.

De altfel, potrivit INS, în primele 9 luni ale anului, investițiile în economia națională s-au ridicat la 54,59 de miliarde de lei – aproximativ 11,7 miliarde de euro! – cu 2,7% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Dincolo de cifra remarcabilă a investițiilor realizate, importantă este tendința de creștere a acestora, de la an la an, fapt care denotă încredere în guvernarea actuală și în potențialul de dezvoltare al țării”, transmite Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax