Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ioan Dîrzu, despre scandalul cărnii de cal vândute sub etichete false: „Este o nouă palmă pentru județul nostru”

Publicat

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, de profesie medic veterinar, a comentat recentul scandal privind carnea de cal comercializată prin intermediul societății „Ady Salve” din Blaj. Acesta este de părere că subiectul reprezintă o nouă „palmă” pentru județul Alba, care iese din nou în față prin „lucruri rele”.

„Este o palmă pentru județul nostru. Nu am crezut că este posibil și este totodată și periculos, deoarece s-a dovedit că respectiva carne nu a provenit de la noi. Noi trebuie să ieșim în față și cu lucruri rele. Am discutat și cu colegii din DSV și există o anchetă la ora asta în desfășurare. Nu pot să spun mai multe, dar uite că frauda este prezentă și la noi. Din punctul meu de vedere, organele abilitate precum DSV, OPC, Poliția și așa mai departe trebuie să își facă datoria. Eu le văd însă ca organe de prevenție și control, nu ca organe de executare. Chestiile astea se evită prin prevenție”, a explicat Dîrzu.

În opinia lui Ioan Dîrzu, cea mai proastă mișcare făcută vreodată a fost închiderea abatoarelor, care a dat astfel posibilitatea oamenilor de a eluda legea:

„Eu rămân surprins de aspectul respectiv, pentru că abatoarele erau puține la noi în județ, iar cred că mișcarea se făcea clandestin, în cantități mici… să știți dumneavoastră că s-a făcut o mare prostie prin închiderea abatoarelor, deoarece s-a dat posibilitatea ca oamenii să eludeze legea și să taie în șură sau în pod sau oriunde. Și astfel vindeau cu punga, cu plasa, ceea ce e o mare prostie. Neexistând unități de sacrificare și de procesare unde personalul veterinar sau cel de la Direcția Sanitară intra în contact zilnic cu aceștia, s-a dat posibilitatea fraudării. Mă deranjează că din nou județul Alba a fost punctat negativ”, a completat social-democratul.

Reamintim că, o firmă din Blaj este acuzată de ANSVSA că ar fi comercializat carne de cal. Controalele demarate în ultimele săptămâni au arătat că societatea din judeţul Alba vindea produsele sub etichete false.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax