Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ioan Dîrzu amenință că îl dă în judecată pe Florin Roman. „Are timp 10 zile să vină cu dovezi”


Publicat

Ioan Dirzu, deputat PSD de Alba

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu a transmis că îl va acționa în judecată pe deputatul PNL Florin Roman pentru lezarea demnității și propriei imagini. Dîrzu spune că îi va acorda un timp de 10 zile „să vină cu dovezi pentru cele afirmate sau să-și ceară iertare în mod public” pentru „acuzațiile nefondate și defăimătoare”. Ioan Dîrzu a mai transmis că banii câștigați în urma procesului îi va dona Spitalului Județean Alba.

Citește și Florin Roman, întrebări acuzatoare la adresa deputatului Ioan Dîrzu. „Se ocupă cu vămuirea concursurilor?”

„Deși crede că <a dat cu bâta în șeful organizației PSD>, după cum l-a instigat la violență Ludovic Orban, domnul Florin Roman a dat, de fapt, cu bâta-n baltă. În stilu-i grobian caracteristic, domnul Florin Roman a început din nou să insulte și să facă acuzații mincinoase. Domnul Florin Roman este disperat să-i ia apărarea șefului său Mircea Hava iar mânia i-a întunecat gândirea.

Așa cum știa să facă denunțuri împotriva lui Mircea Hava pe vremuri, la fel de bine să denunțe și acum dacă cunoaște că cineva ar fi săvârșit o infracțiune. Mi-e teamă că, uitându-se la prima vedere în jurul său, va trebui să-și denunțe proprii colegi din PDL Alba.

Îl anunț pe domnul Florin Roman că eu nu accept astfel de acuzații nefondate și defăimătoare, un comportament suburban care trădează lipsa de viziune și seriozitate ce trebuie să definească un deputat în Parlamentul României. Domnul Roman are timp 10 zile să vină cu dovezi pentru cele afirmate sau să-și ceară iertare în mod public pentru minciunile spuse. În caz contrar, îl voi da în judecată pentru lezarea demnității și propriei imagini. Banii câștigați în urma procesului îi voi dona Spitalului Județean Alba.

Mă întreb și dacă albaiulienii se simt reprezentați de activitatea și comportamentul domnului Roman sau dacă albaiulienii se regăsesc în mesajele lui. Îi ajută în vreun fel pe albaiulieni faptul că domnul Roman pune muzică la difuzorul telefonului în comisiile parlamentare, face greva foamei 3 ore, între prânz și cină, sau întinde făină și ulei pe pupitrul Camerei Deputaților?”, a transmis, într-un comunicat, deputatul Ioan Dîrzu.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EVENIMENT

  MARȚI: Majorarea pensiilor cu 40% și creșterea salariilor începând din acest an, pe ordinea de zi a Parlamentului reunit

  Publicat

  p

  Camera Deputaților și Senatul se reunesc marți, 22 septembrie, începând cu ora 13:00, pentru a dezbate, printre altele, modificarea ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară în sensul majorării pensiilor cu 40% începând cu 1 septembrie și a creșterii salariilor profesorilor din acest an. 

  Reamintim că Guvernul a redus anterior, prntru-o OUG, majorarea pensiilor la 14%, și amânase pentru anul viitor creșterea salariilor profesorilor, motivând prin vocea ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, că aplicarea promisiunilor PSD ar duce România într-o criză profundă.

  Amendamentele privind pensiile și salariile profesorilor au fost introduse săptămâna trecută de către Comisiile reunite de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului.

  Astfel, PSD a propus și a obținut votarea abrogării articolului 42 din ordonanța de rectificare bugetară, cel care prevede că, începând cu data de 1 septembrie 2020, punctul de pensie este în valoare de 1.442 lei, în loc de 1.772 lei, cât prevedea legea adoptată tot de PSD anul trecut.

  Cu alte cuvinte, în Comisii a fost aprobată revenirea la majorarea cu 40% a pensiilor, în loc de doar 14%, cum decisese guvernul.

  Deși parlamentarii PNL și USR s-au opus, amendamentul referitor la pensii a fost admis cu 20 de voturi ”pentru”.

  În acest context, președintele PSD, MArcel Ciolacu, a plusat: a mai spus că Parlamentul va adopta legea prin care profesorii vor primi un spor de COVID de 500 de euro.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EDUCAȚIE

  REZULTATE ADMITERE Academia de Poliție 2020: LISTELE cu candidații care au trecut de examinarea medicală. CALENDAR

  Publicat

  Academia de Poliție a publicat rezultatele în urma probei eliminatorii de examinare medicală, până luni, 21 septembrie. Rezultatele finale vor fi comunicate până sâmbătă, 26 septembrie.

  Reamintim că în 1 septembrie candidaţii au susţinut probele scrise, după ce au trecut de etapa eliminatorie de verificare a aptitudinilor fizice.

  Vezi și REZULTATE ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020: Notele candidaților, înainte de contestații. LISTELE provizorii

  Candidaților li s-a alocat un cod unic de identificare, iar listele cu rezultate sunt anonomizate.

  LISTA rezultate după examinarea medicală – 21 septembrie

  LISTA rezultate după examinarea medicală – 18 septembrie

  LISTA rezultate după examinarea medicală – 17 septembrie

  LISTA rezultate după examinarea medicală – 16 septembrie

  LISTA rezultate după examinarea medicală – 15 septembrie

  LISTA rezultate după examinarea medicală – 14 septembrie

  LISTA rezultate după examinarea medicală – 11 septembrie

  LISTA rezultate după examinarea medicală – 10 septembrie

  Media minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5.

  Potrivit calendarului anunțat, examinarea medicală a fost programată, pe zile, în perioada 8 – 24 septembrie 2020, potrivit prevederilor Ordinului MAI nr. 105/2020, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă.

  Academia de Poliție afișează, la finalul fiecărei zile, situația candidaților care au finalizat examinarea medicală, succesiv, până la completarea numărului de locuri scoase la concursul de admitere.

  Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

  În total, sunt 588 de locuri disponibile pentru admiterea 2020 la Academia de Poliție, din care 100 cu taxă (Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative /Drept/ învățământ la distanță). La Facultatea de Poliție sunt disponibile 50 de locuri pentru IGPR și alte 34 la fără frecvență. La Facultatea de Poliție de Frontieră, sunt 23 de locuri.

  Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, până la data de 26 septembrie 2020.

  Durata studiilor de licenţă pentru învăţământul universitar din domeniul ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică este de 3 sau 4 ani, în funcție de arma sau serviciul şi specialitatea.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ 2020 – ziua va fi egală cu noaptea: Când începe toamna astronomică și cum ne va afecta

  Publicat

  Echinocțiul de toamnă 2020. Anul acesta, echinocțiul de toamnă este în 22 septembrie, ora 16:31, ora României și marchează începutul toamnei astronomice.

  La echinocțiul de toamnă Soarele trece prin punctul autumnal, unul din cele două puncte în care ecliptică intersectează ecuatorul ceresc. Că urmare, ziua va fi egală cu noaptea, va avea 12 ore și va descrește până la solstițiul de iarnă.

  Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până în decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă.

  Ca în fiecare an, la începutul ultimei decade a lunii septembrie atenția ne este îndreptată spre momentul în care pașim în toamna astronomică. Acesta este momentul echinocțiului de toamnă, când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180° scrie Observatorul Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”

  Punctul echinocțiului de toamnă, numit și „punct autumnal” , se află pe sfera cerească la intersecția eclipticii (ce reprezintă proiecția pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cerești în cea sudică.

  Aflându-se deci la această data în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale est și vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopților. Singurele excepții le întâlnim în regiunile polare, în zona polului nord incepând lunga noapte polară, iar în cea a polului sud Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul când are loc echinocțiul de primavară.

  La echinocțiul de toamnă, Soarele trece din emisfera cerească nordică în cea sudică. Așadar, când în emisfera nordică este echinocțiu de toamnă, în cea sudică are loc echinocțiul de primăvară iar practic în sudul emisferei la această dată începe primăvară.

  Echinocțiul de toamnă 2020

  De asemenea, la echinocțiul de toamnă și cel de primăvară, Soarele răsare și apune exact în punctele cardinale Est și Vest. Acestea sunt cele două zile din an, indiferent de latitudine, când ziua este egală cu noaptea. Excepție fac cele două regiuni polare. Acum, în zona Polului Nord începe lunga noapte polară, în timp ce la Polul Sud se face lumină odată cu ziua polară.

  În țara noastră, zilele acestea, Soarele se află, la amiază, la o înălțime medie de 45 de grade. Aceasta înseamnă că se află la jumătatea distanței unghiulare dintre zenit si orizont. După această zi, noaptea va crește pe măsură ce durata zilei va fi în continuă scădere, până pe data de 21 decembrie. În acel moment va avea loc solstițiului de iarnă în emisfera nordică, după care ziua va începe să crească din nou.

  Echinocțiul de toamnă în următorii ani:

  2021 22 septembrie 22:21

  2022 23 septembrie 04:04

  2023 23 septembrie 09:50

  2024 22 septembrie 15:44

  2025 22 septembrie 21:19

  2026 23 septembrie 03:05

  2027 23 septembrie 09:02

  2028 22 septembrie 14:45

  Cum suntem afectați de echinocţiul de toamnă

  Zilele acestea, dacă vă veți simţi mai triști ori mai obosiţi decât de obicei, nu trebuie să vă speriați. Așadar, nu este nimic în neregulă cu dumneavoastră, ci această stare este cauzată de echinocţiul de toamnă. De fapt, putem numi toată această stare astenie de toamnă.

  Psihologii consideră că venirea toamnei este vinovată de această stare, care ar putea ține până la câteva săptămâni. Medicii specialiști nu au identificat cauza exactă a asteniei de toamnă. Cu toate acestea, se presupune că ar avea legătură cu aportul scazut de lumină naturală.

  Iată așadar cu ce simptome ne putem confrunta odată cu venirea toamnei astronomice:

  depresie (apatie, subapreciere, sentiment de vină, nefericire);

  anxietate (simți că nu mai poți face față stresului);

  schimbări ale stării de spirit (au loc treceri bruște de la o stare de spirit la alta);

  tulburări de somn (avem tentația de a dormi foarte mult și ne este foarte greu să stăm treji pe parcursul zilei);

  letargie (ne încearcă acea senzație de oboseală și neputință de a face față activităților cotidiene);

  supraalimentarea (ne confruntăm cu o poftă excesivă de mâncare, în special cu dulciuri sau junk food);

  probleme de ordin social (simțim o oarecare iritabilitate și dorință de a evita socializarea);

  probleme sexuale (are loc o scădere a libidoului).

  Așadar, dacă aveți astfel de stări, să știți că ele sunt cauzate de echinocțiul de toamnă 2020.

  Tradiții și superstiții pentru 22 septembrie

  La țară, echinocțiul de toamnă reprezintă încheierea muncilor agricole și sărbătorirea recoltelor. legumele și fructele din recoltă se duc la preot pentru a fi sfințite. După sfințire, se spune că acestea  capătă puteri tămăduitoare.

  Se spune că în această zi florile plâng pentru că venirea iernii înseamnă și sfârșitul lor. Pentru a avea flori în ghiveci care să reziste peste iarna trebuie să le ungi cu mir sfințit la o mănăstire și astfel vor rezista și pe timpul iernii la fereastră.

  Potrivit tradiției, în această zi se prepară primul must din strugurii proaspăt culeși, se bat nucii și se scutură merele și gutuile.

  Alte fenomene astronomice în 2020

  13 octombrie – Planeta Marte la opoziţie (vizibilă toată noaptea); Marte va străluci de 7 ori mai puternic decât Saturn şi de 17 ori mai puternic decât steaua Antares, fiind vizibilă de pe Terra toată noaptea

  21 – 22 octombrie – Maximul curentului de meteori Orionidele (ZHR = 20); Terra trece prin marginea exterioară a norului de particule din coada cometei 1/P Halley.

  31 octombrie – Planeta Uranus la opoziţie (vizibilă toată noaptea) și Luna albastră. Uranus se află cel mai aproape de Pământ, fiind luminată de către Soare. Planeta albastru – verzui va fi mai luminoasă decât în orice altă perioadă a anului. Termenul de „Lună albastră” este folosit atunci când avem două luni pline în decursul aceleeaşi luni

  17 – 18 noiembrie – Maximul curentului de meteori Leonidele (ZHR = 15); Pământul trece prin traiectoria prafului cosmic lăsat în urmă de cometa Tempel-Tuttle; meteorii vor cădea cu viteză de 71 km/s

  13 – 14 decembrie – Maximul curentului de meteori Geminidele (ZHR = 120); provin din asteroidul 3200 Phaeton

  21 decembrie – Solstiţiul de iarnă, ora 12.02; începutul iernii astronomice

  21 decembrie – Planetele Jupiter şi Saturn în conjuncţie (seara); Evenimentul nu a mai avut loc din anul 2000; cele două planete luminoase vor apărea la un arc de numai 7 minute una de cealaltă, pe cerul nopţii, vor părea o planetă dublă luminoasă.

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ACTUALITATE

  Transport agabaritic în perioada 21-23 septembrie. Ce traseu va urma în județul Alba. Detalii de la CNAIR

  Publicat

  Un transport de mari dimensiuni va tranzita țara de la vama Nădlac la Vama Veche, iar traseul acestuia include și județul Alba. Este programat pentru intervalul 21-23 septembrie.

  Potrivit CNAIR, traseul este următorul:

  NĂDLAC II PTF – A1 – A11 – DN7 – CENTURA ARAD – DN7 – A1 – CENTURA SIBIU – DN1 – CENTURA BRAȘOV – DN1A – CENTURA PLOIEȘTI – DN1B – DN1D – URZICENI – DN2A – SLOBOZIA – DN2A – A4 – DN39 – VAMA VECHE PTF

  Vehiculul transportă o confecție metalică.

  Lățimea maximă a vehiculului este 5,25 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

  Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu.

  Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Șituatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

  Alt transport agabaritic este în perioada 21-25 septembrie, pe ruta Sibiu – Giurgiu, pe traseul:

  Sibiu – A1 – Veștem – DN1 – Centura Brașov – DN1A – Ploiești – DN1B – DN1 – A3 – DN Centura București – Intersecție A2 – Centura București – DN Centura București – DN 6 – Ghimpați – DN 5 B – Giurgiu – DN5 – Giurgiu PTF

  Vehiculul transportă echipament industrial.

  Lățimea maximă a vehiculului este 2,90 m, viteză de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic.

  sursă: cnadnr.ro

   

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate