Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu (PSD Alba): România, cea mai accelerată creștere a salariilor din Europa

Publicat

Dirzu parlament

Potrivit deputatului PSD de Alba, Ioan Dîrzu a transmis că România are cea mai accelerată creștere a salariilor din Europa. „Creșterea economică se regăsește în buzunarele românilor. În salarii și pensii mai mari. Este o evidență constatată de Eurostat care comunică avansul consistent al creșterilor de salarii din România comparativ cu media europeană”, a explicat deputatul.

„În 2017 costul cu forța de muncă în România a crescut cu 17,1%, în medie, față de 2,3% în UE.

În pofida acestei creșteri remarcabile, un român este plătit cu doar 6,3 euro brut/oră, adică la mai puțin de un sfert față de un european, care câștigă 27 de euro în fiecare oră.

Diferența foarte mare – practic în Europa forța de muncă este cu peste 400% mai scumpă – face ca România să rămână un paradis investițional din perspectiva costului cu personalul.

În egală măsură, se justifică și se impune continuarea politicii PSD de reducere a decalajului și de majorare a salariilor, inclusiv a salariului minim. De la preluarea guvernării, în ianuarie 2017, salariul minim al românilor a crescut de 2 ori, pentru a ajunge azi la 1900 de lei brut.

Guvernul a majorat ce poate majora: doar în acest an la medici salariile au crescut cu valori cuprinse între 75% și 120%. La profesori, doar în 2018 au crescut 20%, iar față de 1 ianuarie 2017, cu 40%. La fel sunt multe creșteri în sistemul bugetar, dar și la salariul minim pe economie care se acordă și în mediul privat.

Au existat anumite cazuri în care salariile din lunile februarie și aprilie sunt sau vor fi mai mici din zilelor libere. PNL, prin propaganda de serviciu, profită de o situație obiectivă pentru a manipula opinia publică. Să nu uităm că, acum, PNL este partidul care îi găzduiește pe PDL-iștii care au tăiat salariile românilor timp de 3 ani. PNL nu are dreptul moral să vorbească despre salarii în România.

Creșterea salariilor românilor este o necesitate perfect sustenabilă economic. Este deja lucru bine știut că România are cel mai ridicat randament al muncii din Uniunea Europeană – 232% – calculat ca raport între productivitatea obținută și salariile plătite.

Pe locul doi este Polonia cu 209%, urmată de Bulgaria cu 207%. Ultimele clasate în privința clasamentului muncii sunt Finlanda cu 82% și Danemarca cu 75%.

De altfel, în ultimii 7 ani, România conduce detașat în clasamentul creșterii productivității ( + 135%). Există deci toate argumentele și justificările economice pentru ca forța de muncă să fie plătită mai bine, fapt care se produce asumat și sistematic potrivit programului de guvernare PSD-ALDE”, a transmis Ioan Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 13.04.2018 at 18:17

    Se vede ca provi de la zoologie (pardon zootehnie). Ba, in tara asta sunt numai parlamentari, medici si profesori ? Probabil ca de la tribuna parlamentului asa se vede. Dar de aia care muncesc si de unde va trageti voi purcoiul de bani nu ai nimic de zis ? Esti cam parsiv !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax