Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu răspunde la atacurile lui Florin Roman: „Pentru că există un protocol scris între PDL și PNL, în Alba doar PSD mai reprezintă USL”

Publicat

Atacurile din interiorul USL Alba continuă. Replicile tăioase adresate de vicepreședintele PNL Alba și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, social-democratului Ioan Dîrzu, i-au stârnit acestuia o reacție prin care susține că „în prezent există o majoritate şi un protocol scris între PNL şi PDL la nivel judeţean şi al municipiului Alba Iulia”, ceea ce face ca „în judeţul Alba doar PSD este reprezentantul legitim al Uniunii Social Liberale şi singura alternativă politică la şomajul din judeţul Alba şi lipsa de viziune economică şi socială”.

Vă prezentăm conținutul mesajului lui Ioan Dîrzu:

„Spre deosebire de adjunctul lui Ion Dumitrel de la Consiliul Judeţean, nu voi folosi acest prilej pentru a critica atitudinea colegilor liberali care speram să înţeleagă că viziunea, valorile şi principiile USL nu se negociază. În calitate de deputat PSD ales cu sprijinul Uniunii Social Liberale, şi mai ales de reprezentant ales în Camera Deputaţilor cu cel mai mare număr de voturi din judeţul Alba, nu pot să mă îndepărtez de promisiunile făcute în timpul campaniei care ne-au permis nouă să câştigăm aceste alegeri. Mă refer aici la dorinţa oamenilor de a scăpa de PDL, Boc, Blaga şi Traian Băsescu şi de a vota pentru altfel de politicieni care au făcut ceva în viaţă şi sunt dornici să lupte la Bucureşti pentru interesele judeţului Alba. Din câte ştiu eu şi domnul senator Teodor Atanasiu a fost ales cu acelaşi mesaj, iar dacă la alegerile locale ar fi făcut tandem cu un candidat PSD la Primăria Alba Iulia ar fi câştigat Consiliului Judeţean. Acum că văd aceste atacuri se pare că se confirmă faptul că unii oameni din tabăra liberală au fost direct interesaţi ca domnul Atanasiu să piardă alegerile locale, fiind mai degrabă interesaţi de propriile funcţii şi de lupte sterile şi fără argumente cu aliaţii politici.” a declarat preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Atacurile fără precedent lansate de liberali au survenit ulterior alegerii noii conduceri a PSD Alba ca urmare a mai multor critici adresate de liderii social democraţi faţă de modul în care administraţia publică locală din Alba Iulia şi judeţeană alege să îşi exercite atribuţiile. Interesant este că acele critici vizau liderii PDL din Alba şi reţelele transpartinice existente la nivelul judeţului.

PSD Alba nu are stăpâni în politică. Noi ascultăm doar de voinţa alegătorilor. Pentru că oamenii îşi doreau un USL puternic şi unit în Alba am renunţat la orgoliile politice pentru binele Uniunii. De asemenea la alegerile organizaţiei judeţene a PSD am căutat să aducem toţi colegii în aceeaşi echipă şi se pare că am atins aici unele interese externe care îşi doreau un PSD divizat. Vreau să le spun clar acestora că PSD Alba ştie să aibă grijă de proprii primari, de aceea PSD şi-a mărit numărul de primari faţă de alegerile din 2008 reuşind să câştige în plus chiar şi două oraşe şi un municipiu. Din păcate în ciuda eforturilor domnului Atanasiu, colegii săi au reuşit să piardă o primărie faţă de 2008 conducând la propria sa înfrângere. Acum îmi dau seama de ce adjunctul de la Consiliul Judeţean nu a susţinut deloc USL în acea campanie.

De asemenea, vreau să le spun celor care ne ameninţă că nouă social democraţilor din Alba nu ne este teamă de adversarii noştri. De aceea am căutat personal să mă supun mereu votului uninominal tocmai pentru a putea să vorbesc în numele cetăţenilor care m-au votat. Alţii în schimb se ascund în spatele unor sigle de partid. În acest context pentru noi lucrurile sunt foarte clare.

PSD Alba se află în opoziţie faţă de Primarul PDL de Alba Iulia, Mircea Hava, şi faţă de Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, şi majorităţile formate de aceştia în consilii. Pentru că în prezent există o majoritate şi un protocol scris între PNL şi PDL la nivel judeţean şi al municipiului Alba Iulia considerăm, şi toată lumea vede acest lucru, că în judeţul Alba doar PSD este reprezentantul legitim al Uniunii Social Liberale şi singura alternativă politică la şomajul din judeţul Alba şi lipsa de viziune economică şi socială.

Fac un apel la colegul meu, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, să revină în legalitate şi să respecte protocolul USL. Am toată încrederea că la experienţa sa politică nu va lăsa nişte profitori să manipuleze miile de membrii PSD, PNL şi PC din judeţ”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. utu

    marți, 23.04.2013 at 15:55

    ponta = nastase doi , un alt pinochio , dgeaba esti destept, daca iti urmaresti interese personale si de grup, si nu te gandesti la semenii tai , care te-au vrut la putere si tu ai reusit sa-i pacalesti…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax