Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu solicită un control al Ministerului Sănătății la Spitalul Județean Alba, după incendiul de la ATI

Publicat

Ioan Dirzu, deputat PSD de Alba

Deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu a adresat mai multe întrebări ministrului Sănătății, Sorina Pintea, ca urmare a incendiului izbucnit sâmbătă dimineața într-un salon al secției ATI din Spitalul Județean de Urgență Alba. Dîrzu a solicitat, de asemenea, dispunerea unui control la unitatea sanitară.

Vezi și VIDEO: Cauzele INCENDIULUI de la secția ATI a Spitalului Județean Alba. O lumânare aprinsă de o infirmieră

„Un incendiu a izbucnit sâmbătă dimineața, în data de 10.03.2018, la etajul al II-lea al Spitalului Județean de Urgență Alba, într-un salon al secției de ATI. Corpul decedat al unei persoane a suferit arsuri, în timp ce două cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri: una pentru arsuri la mâini și la picioare de gradul 1 și 2 și una pentru intoxicație cu fum.

Din datele apărute în presă, incendiul a pornit după ce una dintre infirmiere a aprins o lumânare la căpătâiul persoanei care a decedat pe secție. Fără a contesta practicile religioase și dreptul la libertate de conștiință a cetățenilor, este inexplicabil cum, în anul 2018, este încă permisă utilizarea focului în astfel de spații medicale, indiferent de motivul invocat. Pe cale deductivă rezultă că, cel puțin la Spitalul Județean Alba se mai incalcă și alte norme din Ordinul nr. 146 din 24 octombrie 2013 pentru aprobarea Dispoziţiilor generale de apărare împotriva incendiilor la unităţi sanitare.

Ținând cont de situația de fapt descrisă, vă rog să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

1. Vă rog să dispuneți un control la Spitalul Județean Alba prin care să cercetați dacă unitatea sanitară a respectat și respectă Ordinul nr. 146 din 24 octombrie 2013 pentru aprobarea Dispoziţiilor generale de apărare împotriva incendiilor la unităţi sanitare.

2. Care sunt persoanele responsabile de incidentul din data de 10.03.2018 și care este sancțiunea aplicabilă în cauză?

3. Ce măsuri concrete ia Ministerul Sănătății pentru prevenirea și combaterea incendiilor în unitățile sanitare, în afară de elaborarea de acte administrative cu caracter normativ sau strategii de politici publice?”, a transmis deputatul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Paun

    joi, 15.03.2018 at 11:08

    Si cand stam la urgrnta cu orele ….nu exgerez cu orele…. cum e ?
    Va doresc la pliticieni sa stati acolo si voi cum sta un om simplu sa vedem daca va baga vineva in seama.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax