Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr, ALDE Alba: Primăria Alba Iulia favorizează STP-ul în dauna taximetriștilor locali

Publicat

lazar, ALDE Alba, doliu

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, s-a declarat nemulțumit de felul în care Primăria Alba Iulia tratează taximetriștii locali. Cea mai mare problemă, din punctul lui de vedere, o reprezintă numărul mic de locuri de parcare pentru taximetriști în Gara CFR.

Ba mai mult, acesta consideră că municipalitatea favorizează societatea de transport public local, în detrimentrul taximetriștilor.

”Știți foarte bine câți bani se bagă în serviciul de transport public, știți foarte bine ce probleme au fost cu acest transport public. Cu bani, cu bilete, cu pensionari. Nu mă interesează, sunt alte instituții care să vină să caute, unele s-au terminat, altele sunt în curs de verificare. Nici nu mă interesează.  Taximetriștii și ei fac parte din transportul public. Sunteți de acord? În gară, mai merg din când în când, dacă mai beau o bere sau o cinzeacă, nu mai circul cu mașina, iau taxiul.

În gară parcă erau 20 de locuri de parcare, au mai rămas cinci locuri de parcare acolo, deși normal sunt 20 sau 25. În rest, toată gara și autogara este plină de mașinile STP-ului, iar dacă taximetriștii parchează și ei, că normal, în gară ai cea mai mare nevoie de taxiuri, sunt vânați de către Poliția locală și amendați.

CITEȘTE ȘI: FOTO ȘTIREA TA: Bandă de circulație, blocată de taximetriști, în fața Spitalului de Urgență din Alba Iulia

Acum eu nu vreau să zic că cei de la Poliția locală sunt vinovați, trebuie să își facă și ei datoria, să își justifice salariile, mai trece un boss sau doi și vede că nu își fac datoria și asta e, dar același lucru se întâmplă în fața Casei de cultură, dinspre Calea Moților faci stânga, nu se vede semnul, îl vezi numai dacă vii dinspre Catedrală. Oamenii merg și parchează, dar taximetrișii nu mai au loc să parcheze”, a spus Lazăr.

Într-o discuție în conferinţă de presă, vineri, privind variante pentru taximetrişti de a alege alte zone în care sunt locuri de parcare mai libere şi varianta pentru client de a suna la dispecerat pentru a chema taxi-ul la locaţie, Lazăr a spus că poate nu este dispus să aştepte.

”Păi dacă sună și vine taxi-ul, probabil prețul e mai mare, dacă sunt locuri de parcare, acolo unde e nevoie, în gară. Eu dacă vin cu trenul și sunt numai cinci taxiuri și venim 20 de oameni trebuie să așteptăm, taximetriștii trebuie să parcheze în piață că acolo au locuri” a precizat Ioan Lazăr.

CITEȘTE ȘI: FOTO ȘTIREA TA Taximetriștii reacționează: Stații de taxi blocate de mașini personale. Poliţiştii locali au luat măsuri

În continuare, s-a referit şi la altă situaţie în care el consideră că autobuzele STP ar fi favorizate:

„Hai să vă mai spun ceva ca să vedeți că cine nu e cu noi e împotriva noastră: la ieșire din Partoș înspre Oarda este interzis virajul la stânga. Mai puțin celor de la STP, ăștia au voie să vireze la stânga, taximetriștii de ce nu au voie să vireze la stânga, că și ei sunt tot transport public. De ce?

Pentru că așa vrea Primăria, pentru că așa vrea Partidul Democrat Liberal, să ducă și taximetriștii la lipit afișe. Și sunt mai multe nemulțumiri ale taximetriștilor și uite vă promit că o să iau legatura cu mai mulți și o să încerc să fac și eu ca Trifu, să vedem cu ce probleme se confruntă, iar consilierii ALDE să reprezinte adevărat cetățeanul și să luptăm cu ei împotriva mafiei PDL-iste”, a declarat Ioan Lazar, liderul ALDE Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax