Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr: PNL și-a trimis „magii” să racoleze un membru al ALDE Șibot, posibil candidat la Primărie

Publicat

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a transmis că în preajma sărbătorilor, mai mulți „magi” din PNL au vrut să „racoleze” un membru al Alianței Democraților și Liberalilor, posibil candidat la funcția de primar în comuna Șibot. 

Reamintim faptul că primarul liberal al comunei Şibot din Alba, Ilie Tomuş va rămâne fără mandatul de primar după ce a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Contestația acestuia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva unei decizii a Curţii de Apel Alba Iulia a fost respinsă. Primarul Tomuș a fost și comerciant ca persoană fizică autorizată, și primar.

Primarul din Șibot își va pierde mandatul. Ilie Tomuș a pierdut definitiv procesul cu ANI, din cauza unui PFA

„Primarul în funcție (n.r. – din Șibot) are probleme cu justiția, probleme mai vechi, iar acum justiția s-a pronunțat. Părerea mea este că cei din PNL, primarul fiind un primar al PDL-ului, știau că domnul primar are niște probleme în instanță. Cu toate acestea l-au propus fără să se gândească că între timp justiția se va pronunța și domnul respectiv va putea să aibă probleme. Cea mai importantă probleme e că vor trebui organizate din nou alegeri, iar aceste alegeri necesită bani. Sunt niște bani cheltuieți atât de Primăria Șibot cât și de statul român. Alegerile costă”, a transmis Ioan Lazăr, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Lazăr susține că normal ar fi ca Ilie Tomuș, primarul din Șibot, să își dea demisia înainte să fie revocat.

„Mai marii PDL-iști și-au trimis <magii> în preajma sărbătorilor și l-au contactat pe președintele organizației ALDE Șibot, (n.r. – Dacian Herlea), care este și prim-vicepreședinte al organizației județene ALDE. Bineînțeles, cred eu, l-au contactat într-o vizită de curtuazie, invitându-l la o discuție cu mai marii județului. Vreau să precizez că <magii> respectivi sunt din Consiliul Județean. Cine putea să îi trimită, bănuiți dumneavoastră. Deci PNL-ul a intrat într-o criză. Ei îl cunosc foarte bine pe posibilul candidat ALDE la Primăria Șibot deoarece acesta a fost membru PNL foarte mulți ani și a rămas liberal în continuare, a trecut alături de Călin Popescu Tăriceanu. Dânsul a fost foarte amabil și le-a spus că poate să aibă o discuție cu mai marii CJ, dar numai în prezența președintelui organizației ALDE”, a declarat Ioan Lazăr.

„Ne pregătim în scurt timp de alegeri la Șibot și cred că ar trebui ca Partidul Național Liberal să își caute un candidat de-al lor, fără probleme penale, așa cum toată ziua fac pe alții penali”, a mai transmis Lazăr.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax