Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Crește valoarea tichetelor de masă, iar voucherele de vacanță pot fi folosite în taberele școlare. Legea, promulgată de Iohannis

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea legii care prevede că voucherele de vacanţă acordate părinţilor pot fi folosite pentru plata taberelor pentru copii și că valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei. Măsura va intra în vigoare de la 1 iulie.

Șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Tichetele de masă vor avea valoare de 30 de lei de la 1 iulie

Astfel, tichetele de masă acordate angajaților vor fi majorate până la 30 de lei, de la 20 de lei în prezent. Ultima majorare a tichetelor de masă a avut loc în 2020, când valoarea a crescut de la 15,18 lei la 20 de lei.

După ce va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei / per angajat. Până acum valoarea era de 443,74 de lei pentru 22 de zile lucrătoare din lună.

Citește și Valoarea tichetelor de masă pentru salariați crește de la 1 iulie. Cum pot plăti angajatorii majorarea și pentru luna iunie

De asemenea, proiectul prevede că valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei, potrivit amendamentului deputaţilor Adrian Solomon, Marius Budăi, Tudor Polak, Eva Andrea Csep, Dumitru Coarnă şi grupurile parlamentare PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale.

Bonurile de masă pot fi acordate și retroactiv pentru luna iunie

Motivul invocat de semnatarii amendamentului a fost „pentru a compensa, măcar parţial, creşterea preţurilor”.

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 238 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și șase abțineri.

Firmele care vor și au suficiente fonduri pot crește valoarea tichetelor acordate salariaților începând cu 1 iulie. Dacă aleg să o facă, angajatorii vor putea să dea salariaților în luna iulie, în plus față de cuantumul aferente zilelor lucrate în iunie, diferența dintre valoarea actuală și cea de 30 lei/zi.

Schimbări privind utilizarea vocuherelor de vacanță

Voucherele de vacanță vor putea fi utilizate și pentru a trimite copiii în tabere.

Legea semnată de Klaus Iohannis prevede și că voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate în România, la care participă copilul titularului.

Procedura privind plata taberelor urmează să fie stabilită de către Ministerele Educației și Finanțelor

Tichete cadou pentru membri sindicali

Prin excepţie, organizaţiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale, prevede actul normativ.

Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale. Prevederile referitoare la achiziţionarea şi emiterea tichetelor cadou se aplică în mod corespunzător.

sursa foto: arhivă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax