Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Iohannis: Ordonanţa „traseiştilor” politici trebuie respinsă. Primarii care au schimbat partidul, „pasibili de revocare”

Publicat

senat Klaus Iohannis s-a referit, marţi, şi la Ordonanţa 55, care a permis aleşilor locali să-şi schimbe partidul înainte de alegeri. A declarat, marţi, că la nivelul Senatului trebuie deblocată discuţia asupra OUG 55 care a permis „traseismul” aleşilor locali, menţionând că actul normativ trebuie respins, iar primarii care au schimbat partidul sunt ”pasibili de revocare”.

Citeşte şi LISTA FINALĂ a TRASEIȘTILOR politici. Cu ce s-au ales PARTIDELE din ALBA, după repoziţionările aleşilor locali

”Renumita ordonanţă 55, cu care PSD a dorit să legalizeze traseismul politic în administraţia publică locală, este blocată în Senat. Este nevoie de reluarea discuţiilor pe această ordonanţă, ca să terminăm odată”, a declarat Iohannis.

El a fost întrebat cum va fi abordată problema legată de încetarea mandatului primarilor care au părăsit formaţiunea din partea căreia au fost aleşi.

”După părerea mea, rezolvarea este extrem de simplă, poate vă amintiţi, în Cameră a picat Ordonanţa. N-are decât să pice şi în Senat şi atunci se ajunge înapoi în situaţia prevăzută de lege, reintrăm în normalitate şi cei care au schimbat partidul sunt pasibili de revocare”, a mai spus Iohannis.

Ordonanţa de urgenţă 55/2014 care a permis migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul, a fost adoptată de Guvern, la sfârşitul lunii august.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax