Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ion Dumitrel: „Acum este momentul ca cei care hotărăsc destinul nostru să redea Albei Iulia importanța sa administrativă”

Publicat

dumitrel

Președintele Consiliului Județean Alba își întărește afirmația făcută în urmă cu câteva zile potrivit căreia Alba Iulia trebuie să redevină capitală de regiune. Acesta susține că acum este momentul ca aceia care hotărăsc destinul poporului nostru să redea Alba Iuliei importanța sa administrativă.

„Alba Iulia are numeroase și adânci semnificații în istoria poporului român, fiind, în cea mai mare parte a istoriei sale bimilenare o capitală cu rol regional sau chiar mai mult de atât.

Nu voi da niciodată înapoi și voi continua mereu să susțin ceea ce cred cu tărie: că Alba Iulia trebuie să-și regăsească importanța administrativă pe nedrept pierdută și să redevină capitală de regiune. Dacă importanța istorică și culturală a Cetății Marii Uniri nu o mai poate nimeni fura, este timpul acum ca Alba Iulia să-și redobândească statutul de capitală de regiune pierdut în mod tragic din cauza unor politici contrare românismului și românilor.

Am constatat după ultima mea declarație de zilele acestea că foarte mulți cetățeni, fie că sunt oameni de cultură, funcționari sau simpli cetățeni, fie că sunt tineri sau mai în vârstă sunt cu inima alături de Alba Iulia și nu se sfiesc să să-și declare deschis susținerea pentru a redobândi statutul de reședință administrativă a regiunii. De aceea, le spun și politicienilor că nu trebuie să le fie rușine să fie patrioți, că nu trebuie să se simtă stânjeniți să apere un simbol al tuturor românilor. Acum este timpul ca cei ce hotărăsc destinul poporului nostru să redea Albei Iulia și importanța sa administrativă.

Alba Iulia trebuie să redevină capitală regională!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. been

    marți, 29.01.2013 at 13:25

    bla bla bla. Capitala lu’ peste. fara teatru si fara aeroport.
    Sa votam capitala , liber, si mai vedem noi cine va fi capitala. Nu sa ne-o bagati iar politic pe gat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax