Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, a preluat conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, pentru anul 2014

Publicat

dumitrel

La şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Centru de miercuri, de la Sfântu Gheorghe, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel a fost desemnat să preia conducerea acestui organism, pentru anul 2014. Va fi sprijinit în activitate de adjunctul Tamas Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Până acum, preşedinţia CDR Centru a fost asigurată de preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, iar vicepreşedinte a fost Ion Dumitrel. Prin decizia de miercuri, luată în unanimitate de reprezentanţii Consiliului, se respectă astfel o înţelegere din noiembrie 2012 prin care era prevăzută rocada între cei doi preşedinţi de CJ. Dumitrel va deţine funcţia executivă până în 2015, când se va alege un nou preşedinte al CDR Centru.

Reamintim că reprezentanţii Regiunii Centru s-au întrunit, miercuri, la Sfântu Gheorghe pentru a decide asupra realocării de fonduri nerambursabile, planificarea activităților ADR Centru pentru anul 2014, bugetului de venituri și cheltuieli pentru perioada 2014-2016, precum și pentru dezbaterea activităților propuse pentru absorbția fondurilor europene în perioada 2014 – 2020. La şedinţa organizată de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru participă preşedinţii celor şase consilii judeţene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, precum şi primarii nominalizaţi ca reprezentanţi ai municipiilor, ai oraşelor şi comunelor din fiecare judeţ.

Primul proiect de hotărâre propus pe agenda ședinței vizează aprobarea raportului de activitate al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru pe anul 2013, urmat apoi de proiectul de hotărâre privind aprobarea planului de lucru al ADR Centru pentru anul 2014.

Factorii decizionali ai Regiunii Centru discută și decid asupra bugetului multianual de venituri şi cheltuieli al ADR Centru pentru anii 2014-2016. Viitoarele direcții de dezvoltare, precum și fondurile alocate la nivelul Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 și proiectele relevante la nivel local și regional pentru care este nevoie de finanțare nerambursabilă sunt alte tematici ce vor fi abordate de către reprezentanții Regiunii. Tot în cadrul acestei ședințe au fost supuse aprobării modificările organigramei și ale regulamentului de organizare și funcționare ale ADR Centru.

Citiţi AICI mai multe detalii despre şedinţa CDR Centru.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru este înfiintat, în calitate de legislativ regional, prin libera asociere a judeţelor Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

CDR Centru este format din preşedinţii Consiliilor Judeţene ale celor şase judeţe care compun Regiunea Centru, la care se adaugă câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al Regiunii, în total 24 de membri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax