Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ion Dumitrel: Spitalul Judeţean Alba va fi modernizat în totalitate până la sfârşitul anului 2020. Planuri CJ

Publicat

Până la sfârşitul anului 2020, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba va fi modernizat în totalitate, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. Acesta a descris, vineri, într-o conferinţă de presă, care sunt planurile de investiţii pentru asigurarea cadrului necesar pentru serviciile de sănătate din judeţ.

Citeşte şi Investiţii de 4,6 milioane de euro la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, în 2018. LISTA lucrărilor de modernizări şi reparaţii

“Am stabilit, împreună cu comitetul director, încă din vara anului 2017, ca spitalul judeţean să fie modernizat în totalitate până în 2020”, a spus Ion Dumitrel, menţionând că totul depinde, totuşi, de contextul financiar, adică dacă vor fi veniturile estimate la bugetul judeţean.

Preşedintele CJ Alba s-a referit la continuarea modernizărilor şi dotarea cu aparatura necesară pentru a asigura condiţii optime pentru ca medicii şi personalul medical să poată să-şi desfăşoare activitatea cu succes.

“În afară de dotări, care se fac periodic din fondurile CJ Alba, avem prevăzute modernizarea secţiei Gastroenterologie, Centrul de sănătate de la Ocna Mureş – sperăm să fie finalizat în martie, cel puţin din punct de vedere al construcţiei. Aici vom avea o problemă cu aigurarea personalului medical. Ministerul Sănătăţii a dat un act normativ, pleacă două persoane, se angajează doar una, cu alte cuvinte sunt oprite angajările din sănătate, sper să se găsească o soluţie”, a spus Dumitrel.

Acesta a mai amintit de reparaţii capitale la secţiile Cardiologie şi Medicină internă, mansardarea corpurilor C şi D ale spitalului – lucrări aflate în licitaţie şi evaluare, pentru a readuce policlinica în spital, lucrări la secţia de Recuperare fizică şi balneologie – sediul lângă “Ardeleana”, pentru care sunt bani alocaţi şi planurile sunt de începere a lucrărilor în acest an, modernizări la Pediatrie, Oftalmologie, Obstetrică-ginecologie, dar şi de modernizarea blocului operator din cadrul spitalului, pentru care trebuie finalizat proiectul, astfel încât lucrările propriu-zise să fie făcute în 2020.

Referitor la investiţia pentru blocul operator, deputatul Florin Roman, prezent la conferinţa de vineri, a precizat că a depus ieri la Ministerul Dezvoltării o solicitare din partea spitalului judeţean prin care ar putea fi obţinută o finanţare: „sunt 500 milioane euro rămase din programul de achiziţie a ambulanţelor, tragem speranţe să obţinem finanţare ca să nu mai punem toată presiunea pe CJ Alba”, a spus Roman.

“Sunt lucrări finanţate începând din acest an. Până la sfârşitul anului 2020 vom face ce am spus, din fonduri din excedent şi din bugetul CJ, dacă nu se schimbă poziţia statului faţă de administraţie şi vom dispune de aceleaşi venituri de până acum”, a precizat Ion Dumitrel.

În afară de finanţările din fondurile proprii, sunt şi proiecte pe fonduri nerambursabile (POR), de reabilitare energetică a spitalului (aproximativ 4 milioane euro) şi extinderea UPU, de aproximativ 1 milion de euro, pentru care se lucrează la documentaţie.

În ceea ce priveşte construcţia Secţiei de Psihiatrie în curtea spitalului judeţean, aceasta va fi finanţată de Compania Naţională de Investiţii, contractul fiind semnat.

Valoarea estimată a investiției (pentru partea de construcție și amenajarea curții, cu zona verde) este de 15.125.937 lei (fără TVA).

Citește și FOTO: Sediu de 1,3 milioane de euro, cu spaţiu verde pe acoperiş, pentru Secția de Psihiatrie din Alba Iulia. Cum arată proiectul

În ceea ce priveşte investiţii deja făcute în acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, a fost amintită dotarea Secţiei ATI cu paturi ultramoderne ce corespund condițiilor din punct de vedere al îngrijirilor medicale pentru pacienții critici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax