Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

IPJ Alba: Cum se fura energie electrică la o pensiune din Alba Iulia și la o societate comercială din Vadu Moților


Publicat

furt curent, energie electrica

Polițiștii din Alba Iulia și Vadu Moților investighează sesizări primite de la societatea care furnizează energie electrică, privind posibile furturi de energie, prin branșare la rețeaua de electricitate, ilegală.

Potrivit IPJ Alba, în data de 30 iunie, polițiștii au fost sesizați de reprezentanți au societății care furnizează energie electrică, cu privire la faptul că, cu ocazia unui control efectuat la o pensiune din Alba Iulia, au constatat că aparatele electrice care funcționează în interiorul acesteia consumau energie electrică necontorizată, provenită, cel mai probabil, de la un branșament clandestin al imobilului la rețeaua electrică.

Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau ocolirea echipamentelor de măsurare și continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele.

 Tot ieri, 30 iunie, polițiștii Postului de Politie Vadu Moților i-au sprijinit pe lucrătorii societății care furnizează energie electrică, pentru efectuarea unui control la o societate comercială din comună.

Cu ocazia controlului, s-a constatat că societate comercială sustrăgea energie electrică, prin intermediul unor circuite artizanale care ocoleau echipamentele de măsurare.

Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau ocolirea echipamentelor de măsurare și continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cutremur de suprafață produs în apropiere de Cluj-Napoca. Seismul a avut loc la adâncimea de 2 km

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea 2,1 s-a produs, vineri după-amiază, în județele Cluj, Bihor și Sibiu. Seismul a avut loc la adâncimea de 2 kilometri.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, vineri la ora 17.23 s-a produs în Transilvania, județul Cluj, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.1, la adâncimea de 2 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 63 km N de Cluj-Napoca, 152 km E de Oradea, 167 km N de Sibiu, 173 km E de Debrecen, 188 km SV de Chernivtsi, 190 km S de Ivano-Frankivsk, 224 km NV de Brașov, 233 km NE de Arad, 243 km V de Bacău și 250 km E de Miskolc.

Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cetatea Alba Carolina va fi iluminată în roșu în această seară. Solidaritate cu persoanele cu dizabilități intelectuale

Publicat

Vineri, între orele 21.00 și 23.00, Cetatea Alba Carolina va fi iluminată în roșu, în semn de solidaritate cu persoanele cu dizabilități intelectuale, au anunțat reprezentanții cluburilor Lions.

Potrivit organizatorilor, inițiativa este susținută de către membrii Lions Club Alba Iulia, culoarea roșie urmând a transmite în această seară mesajul toleranței, al respectului și al celebrării diferențelor dintre oameni.

Acțiunea este organizată în cadrul evenimentului „Iluminat pentru Incluziune”, derulatt de Special Olympics România cu sprijinul Districtului Lions 124 România, la care s-a alăturat și Lions Club Alba Iulia.

Fundația Special Olympics din România contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale prin intermediul programelor de pregătire și al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului la nivel național. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei și ai comunității din care fac parte.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Poliția Locală Alba Iulia controlează șoferii de camioane care nu respectă restricțiile de tonaj. Amenzi până la 26.100 lei

Publicat

Poliția Locală Alba Iulia derulează săptămâna viitoare o acțiune de control în trafic, ce-i vizează pe șoferii de autovehicule de transport care nu respectă restricțiile de tonaj.

Viceprimarul municipiului, Emil Antoniu Popescu, anunță că nerespectarea acestor restricții se poate sancționa cu amenzi până la 26.100 lei.

Drumurile pline de gropi sau “vălurite” nu înseamnă neapărat asfalt furat de constructori sau drum făcut “fără a respecta rețeta”. Drumul poate fi așa datorită faptului că unii dintre șoferii de camioane nu respectă semnificația indicatoarelor rutiere de restricție, în acest caz, cel de tonaj.

Începând cu săptămâna viitoare, agenții Biroului Circulație pe Drumurile Publice din cadrul Direcției de Poliție Locală Alba Iulia vor efectua o acțiune de combatere a transporturilor agabaritice. Astfel, potrivit articolului 173 din HG 1391/ 2006 este interzisă circulația pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatoare de restricție. Amenda pentru astfel de fapte este de la 1.300 lei până la 26.100 lei.

Pe aceste sectoare restricționate se poate totuși circula. Administratorul drumului, în acest caz Primăria municipiului Alba Iulia, poate emite autorizații speciale de transport (AST). Știm că fără transport operatorii economici nu pot exista. Nu dorim sub nicio formă acest lucru.

Aceste autorizații pe care le emitem vin în sprijinul celor direct interesați. Nu dorim ca polițiștii locali să vâneze, cum zic unii, soferii. Ne dorim doar ca transportatorii să fie în legalitate. Am avea de câștigat toți, a scris viceprimarul pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: L-ați văzut? Un tânăr din Alba a plecat de la un complex turistic din Cluj și nu a revenit acasă. Poliția îl caută

Publicat

Un tânăr din județul Alba nu s-a mai întors acasă din 10 iulie, după ce a plecat de la un complex turistic din județul Cluj, unde era cazat. Poliția și familia îl caută.

Potrivit IPJ Cluj, vineri, 23 iulie, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 10 iulie, în jurul orei 15.00, DENES PAUL ALEXANDRU, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în satul Căpâlna de Jos, comuna Jidvei, județul Alba, a plecat în mod voluntar de la un complex turistic situat în localitatea Someșu Rece, comuna Gilău, unde se afla cazat, însă până în acest moment, acesta nu s-a întors la domiciliu.

Dacă îl vedeţi, apelaţi gratuit 112, pentru a anunţa imediat Poliţia!

SEMNALMENTE: înățime 1.85 m, aproximativ 80 kg, păr brunet, tuns scurt, ochi căprui.

La momentul plecării era îmbrăcat cu un maiou de culoare albă, pantaloni ¾ de culoare deschisă și șlapi.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre tânărul plecat voluntar, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate