Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

IPJ Alba: Suspiciuni de fraudă electorală și fapte de corupere a alegătorilor, investigate de polițiștii din Alba

Primarii care au pierdut alegerile rămân în funcție

Publicat

IPJ Alba: Suspiciuni de fraudă electorală și fapte de corupere a alegătorilor, investigate de polițiștii din Alba. Oamenii legii au precizat că totuși nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral. 

Până la ora 15.00, au fost înregistrate 8 incidente electorale, dintre acestea 5 privesc fapte de natură penală, iar 4 fapte de natură contravențională.


Alte două sesizări sunt în curs de verificare.

Cele mai frecvente sesizări au vizat aspecte legate de continuarea campaniei electorale, suspiciuni de fraudă electorală, fapte de corupere a alegătorilor, tulburarea liniștii publice și comercializarea de băuturi alcoolice în proximitatea secțiilor de vot, care au fost verificate cu celeritate.

De exemplu, Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, ca urmare a unei sesizări potrivit căreia la un magazin din localitatea Căpâlna, comuna Săsciori, ar fi fost oferite alimente, în scop electoral.

Poliția Municipiului Sebeș s-a sesizat, din oficiu, cu privire la o posibilă infracțiune de nerespectarea regimului urnei de vot, ca urmare a faptului că doi membri ai unei secții de votare din comuna Săsciori ar fi transportat urna specială fără respectarea prevederilor legale privind paza acesteia.

Procesul electoral nu a avut de suferit.

La Cugir, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la un local public situat la o distanță mai mică de 500 de metri de o secție de votare au fost comercializate băuturi alcoolice.

Reprezentanții localului public au fost sancționați contravențional.

Patru persoane private de libertate din arestul IPJ Alba, au votat cu urna mobilă

Patru persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu drept de vot, și-au exercitat dreptul la vot prin intermediul urnei mobile.

Procesul s-a derulat fără incidente.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate 47 de transportatori de persoane, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale normelor legale, toate la regimul circulației rutiere.

Aceste verificări în trafic vor continua pe parcursul întregii zile.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor verifica în continuare toate sesizările privind încălcarea legii pentru a stabili cu certitudine existența aspectelor semnalate. Acolo unde va fi cazul, vor fi luate măsurile prevăzute de lege.

Polițiștii le cer cetățenilor să reclame orice încălcare a legii electorale la 112.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax